Foto: Anders Andersson
#ibsilly

Succéinlåningen kan bli permanent

ANNONS

Karlstads sista minuten värvning gjorde stor succé i Allsvenskan och det finns en chans att han kommer att fortsätta.

Simon Zetterling öste in poäng i Allsvenskan under flera år för Craftstaden Oskarshamn vilket ledde till att han blev värvad till Växjö och SSL. Men efter en succékantad debutsäsong i SSL valde poängmaskinen att flytta hem till Oskarshamn igen. Men comebacken i Craftstaden blev inte långvarig då pandemin stängde ner serien och istället blev Zetterling värvad till SSL igen, denna gång Kalmarsund. 

Efter säsongen i Kalmarsund valde 27-åringen att återigen flytta hem till Oskarshamn men denna gång blev det spel i moderklubben IF Ariel i Herr4an. Där öste han in 53 poäng på 8 matcher och hans poängsnitt där är faktiskt det bästa av alla seniorspelare i landet denna säsong. Men precis innan transferfönstret stängde tidigare i år så blev Zetterling värvad av Karlstad med målet att spela upp värmlänningarna i SSL. 

– Ja precis, de stämmer. Karlstad hörde av sig och kom med en bra helhetslösning som passade och jag har fått tillbaka suget för innebandy på högre nivå igen, så det ska bli kul, sa Zetterling då till Innebandymagazinet.

Zetterling nämnde också att han precis hade byggt hus i Oskarshamn och att han skulle pendla de knappa 40 milen enkel resa. Totalt blev det nästan 1000 mil i bil mellan de två metropolerna och sin vana trogen en massa poäng. Han snittade inte närmre sju poäng per match i Karlstad som han gjorde i Herr4an men han landade på stadiga två poäng per match i grundserien efter 11+7 på nio matcher. Sedan i SSL-kvalet växlade han upp till nästan tre poäng per match med 20 poäng på sju matcher. Efter Karlstads uttåg i den femte och avgörande matchen i kvalet till SSL så öppnade Zetterling upp dörren för en fortsättning i Karlstad eller rättare sagt han stängde inte dörren för en fortsättning när Värmlands Folkblad frågade honom men han hade inte fått någon förfrågan från klubben om en fortsättning då.    

– Jag har inte hört något annat heller, utan det var den här säsongen som var sagt. Hade jag fått en fråga är det inte ett givet nej. Men i mitt läge är det en hel del som ska klaffa för att göra en flytt. Skulle det finnas en lösning så får man se, helt enkelt, sa Zetterling till tidningen då. 

Idag har det gått exakt en månad sedan det beskedet och självklart har poängmaskinen fått en förfrågan om att fortsätta permanent i Karlstad. Sportchef Daniel Wellerfors bekräftar för Värmlands Folkblad att man håller på att diskutera med Zetterling för en fortsättning men då är det en permanent lösning som utesluter pendlande. 

– Där är vi fortfarande. Han har ett liv i Oskarshamn där han renoverar hus. Ska han hit så är det permanent, då måste han kunna vara med och träna för det går inte att göra så en hel säsong och det är han själv fullt medveten om. Sen är det en sak i slutet av säsongen när vissa mål ska uppnås. Men han har visat att i rätt roll så är han en bra poängspelare.


Highlights: Gävle-Karlstad 10-7

  

 

Den här artikeln handlar om: