Foto: Jimmy Palm
#ibsilly

Lokal poängmaskin klar för Helsingborg

ANNONS

Efter fyra spelartapp presenterar Helsingborg sitt första nyförvärv till kommande säsong.

Första delen av silly season har handlat om spelare som lämnat för Helsingborgs del. Men nu har man gjort klar med det första nyförvärvet och det är en lokal poängmaskin från Herr3an-laget IBK Genarp. 19-åringen öste in hela 61 poäng i trean och med ett snitt på 3,81 poäng per match var han den 28:e bästa poängplockaren av landets 5159 Herr3anspelare denna säsong. 

– Det är mycket kul och spännande att spela i FC Helsingborg nu. Det är ett äventyr som jag har sett fram emot, säger Ebbe om att nu vara klar för SSL till lagets hemsida

Ebbe heter Nordbäck i efternamn och forwardstalangen är född 2003 och förutom spel i Herr3an har han även tre matcher med U19-landslaget på meritlistan. Nordbäcks poängbonanza i Genarp hjälpte laget att avancera upp till Herr2an och forwardstalangen såg även till att ta Genarp till Innebandyfesten.

– Som spelare skulle jag säga att jag är energisk, kreativ och svår att läsa av på planen. Jag hoppas på att kunna bidra med mycket både på och utanför banan i FCH mina långsiktiga mål är att bli en ledande spelare i SSL.

 

FC Helsingborg Silly Season

Klara in

Emil Lindström, tränare

Ebbe Nordbäck, forward (IBK Genarp)

Klara ut

Jonathan Nilsson, forward (Rychenberg, Schweiz)

Niklas Pålsson, tränare (klubb oklar)

Eric Kihlman, back (Vänersborg)

Gustav Svensson, back (Tigers Langnau)

Kristoffer Fält, back (slutar)


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"

Den här artikeln handlar om: