#ibsilly
Tobias Claesson och Linus Dahlström
Foto: Per Wiklund och RG Foto
Herrettan

Tre namnstarka spelare skriver på för var sitt Herr1an-lag

ANNONS

✔ Skriver på för nykomlingen ✔ Lämnar för lokalkonkurrenten ✔ Byter Nykvarn mot Nyköping.

Forwarden Rickard Janling har valt att återvända till Herr1an-nykomlingen Hässelby. Jarnling, född 1995, representerade klubben mellan 2006-2019 innan han skrev på för Järfälla i Herr1an. En säsong senare bytte han klubb igen, den här gången till allsvenska Bele Barkarby. Där blev det två säsonger med fina 44 poäng som facit på 41 matcher.

– Vi är riktigt glada att Jarnling väljer att komma tillbaka till klubben. Jag har jagat honom ett bra tag och nu har han äntligen kritat på och är hemma i Hässelby igen. Jarnling kommer vara en mycket nyttig spelare i Division 1 med sin spets i den offensiva zonen. Han ser och hittar det där sista som leder till mål oavsett om det gäller att hitta lediga ytor för skott eller att skapa sig utrymme med en dragning, säger Hässelbys sportchef Jonni Persson till klubbens Instagram-sida.

Tobias Claesson var under sina ungdomsår klassad som en stor talang. Han tillhörde Östergötlands framgångsrika 1996-kull och representerade även Sverige i U19-VM. Efter några år i Linköpings organisation så vände han tidigt hem till moderklubben Rimforsa som han spelat för sedan dess (undantaget sex matcher i Ledberg). Rimforsa gick upp till Herr1an nyligen men Claesson kommer inte följa med – istället byter han till lokalkonkurrenten Bergs IK, som även de spelar i Herr1an (dock i olika serier).

Linus Dahlström har länge varit en fruktad poänggörare på allsvensk nivå. Han har främst representerat Nykvarn men har också spelat för både Strängnäs och Örebro. Han har tillhört Nykvarn de tre senaste säsongerna men nu kommer han flytta på sig då han skrivit på ett tvåårsavtal med Herr1an-laget Nyköping. 


TV: Emil Ruuds drömmål i SM-finalen

Den här artikeln handlar om: