#ibsilly
Rasmus Sundstedt och Emil Lindblom.
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Superligan

Målvakten stannar i Storvreta – Sundstedt kan följa efter

ANNONS

Storvreta förlänger kontraktet med Emil Lindblom och ger statusuppdatering om Rasmus Sundstedt.

Storvretas unga målvakt, Emil Lindblom, fortsätter i klubben. Storvreta meddelar i ett pressmeddelande att 20-åringen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Lindblom är fostrad i Björklinge BK men har tillhört Storvreta sedan säsongen 2016/17. Han har fått några chanser från start de senaste åren, och slängdes in i hetluften i årets säsong när Viktor Klintsten valde att ta en kortvarig paus från spelandet. Lindblom fanns också med i Sveriges trupp i U19-VM förra året.

− Skönt att vi får med Emil i minst två år till, Emil är en framtida stormålvakt fortfarande är ung men utvecklas hela tiden. Emil ligger perfekt i vårt generationsskifte. Skönt att vi får Emils fortsatta förtroende, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i pressmeddelandet.

Emil Lindblom:

− Jag har valt att skriva på för två år till eftersom jag känner att det är här jag kan utvecklas bäst med krävande träningar varje dag och bäst förutsättningar.

Lindbloms målvaktskonkurrent från förra säsongen, Viktor Klintsten, har som bekant slutat och ersatts av Måns Parjsö Tegnér. Storvreta har även fått säga adjö till kulturbärarna Robin Nilsberth och Victor Andersson. Däremot kan man få behålla en av sina klubbikoner: Rasmus Sundstedt.

Veteranens kontrakt gick ut efter säsongen, men UNT skriver att 33-åringen fanns med på planen när laget körde igång sommarträningen. Sundstedt kommer annars från en säsong som delvis förstördes av en knäskada.

– Han är med och tränar för fullt med laget nu och känner på sina skador. Han ska se att allting fungerar och kroppen håller ihop. Ska man prestera på max måste kroppen svara upp på det, säger Henrik Ededahl till UNT och fortsätter: 

– Han är inte avskriven på något sätt. Och det är klart att han är intresserad, annars skulle han inte vara där. Han ska se att motivationen finns och vi vill se samma sak; att motivationen att göra jobbet finns. Vi har haft positiva dialoger. Vår ambition är att göra klart med Rasmus inom kort, säger Storvretas sportchef Henrik Ededahl om Sundstedts situation.

Storvretas #ibsilly 2022

Klara in

Måns Parsjö Tegnér, målvakt (Dalen)

Rasmus Andersson, back (Dalen)

Filip Björk, center (Jönköping)

Klara ut

Robin Nilsberth, back (Aug)

Anton Birgersson, back/forward (Warberg)

Viktor Klintsten, målvakt (slutar)

Johannes Rönnmark, forward (Alligator Malans)

Victor Andersson, center (slutar)


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Den här artikeln handlar om: