#ibsilly-nytt
Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Nykvarn värvar två nya spelare och två lämnar

ANNONS

SSL-jagande Nykvarn har presenterat fyra nyheter i höstens truppbygge.

Nykvarn inledde sin silly season starkt med att värva Allsvenskans femte bästa poängplockare genom tiderna i Viktor Palm. Nu har man värvat in två nya spelare och det är två talangfulla lirare som precis gått ut varsitt innebandygymnasie. Laban Blomkvist tar studenten från Hagströmska i Falun och William Törngren tar studenten från RIG Umeå och i vanlig ordning handlar det om två spelare som återvänder hem igen. 

Målvakten Blomkvist var en nyckelspelare i Faluns Herr1an-lag som kvalade sig upp till Allsvenskan. Blomkvists insatser hyllades av Faluns SSL-lagstränare och han var uttagen till att träna försäsong med Faluns A-lag. Men väljer istället att vända hem till Nykvarn. 

– Vi säger välkommen Laban Blomkvist som efter tre år i Falun äntligen vänder hem för att vara med på vår resa. Senaste säsongen var Laban starkt bidragande till att IBF Falun Utveckling tog steget upp i Allsvenskan. Han är en storvuxen målvakt som har sina främsta egenskaper i sitt spelsinne vilket hjälper honom att positionera sig rätt. Lägg till en vinnarskalle så har vi en fruktad kombination. Att få se Laban i steelerströjan igen ska bli fantastiskt. Återigen varmt välkommen hem till steelersfamiljen Laban, skriver laget på sina sociala medier. 

Det är inte bara Nykvarn som moderklubb och att de båda tar studenten som Blomkvist och Törngren har gemensamt. Båda lyckades dessutom att kvala upp till Allsvenskan med sina respektive lag och Törngren snittade en poäng per match i Herr1an i år.   

– Varmt välkommen hem William Törngren. Efter tre år på RIG i Umeå är det äntligen dags att ansluta till steelersfamiljen igen. Vi är väldigt glada att William väljer sin fortsätta innebandykarriär hos oss i Nykvarn. Här får vi en allroundspelare som är stark i duellspelet och tvekar aldrig att gå in i en närkamp. Jobbar hårt för laget både offensivt och defensivt. Det ska bli härligt att se dig i Steelerströjan. 

Nykvarn har även gått ut och tackat två spelare som lämnar laget och det är Linus Dahlström och Sebastian Tegelby. 


TV: Drömmålet i boxplay - inspirerat av Emil Ruud?

Emil Ruuds galna mål i SM-finalen blivit en snackis i innebandy-Sverige. Här gör Växjö-junioren Emil Nyh en liknande variant i Innebandyfestens HJ18-match mot Linköping.

Den här artikeln handlar om: