svenska cupen
Stefan Jonasson: "Svenska Cupen var mycket välkommet"
Foto: Per Wiklund och privat
Svenska Cupen

Dubbla nyheter i Svenska Cupen till kommande säsong

ANNONS

Så förändras cupen efter debutåret: "Vi skapar möjlighet till två lokala publikfester"

Svenska Cupen gjorde en bejublad comeback under förra säsongen. Cupspelet inleddes under sommaren och avslutades sedan med finaler i början av november, där Thorengruppen segrade på damsidan och Växjö på herrsidan.

I slutet av augusti i år drar en ny upplaga av cupen igång. Till skillnad från förra säsongen så har man inte längre ett komprimerat spelschema, istället kommer den pågå hela vägen till februari 2023 – finalerna avgörs den 22:a och 23:e.

Förra säsongen spelades båda finalerna i Gävle på samma dag, men i år kommer finalerna spelas på olika dagar. Nytt för i år är också att finalerna spelas i en av finallagens hallar. 

– Vi skapar möjlighet till två lokala publikfester och inte minst att kunna vinna en titel i sin hemmaborg. Samtliga semifinallag kommer kunna ansöka om arrangörskapet, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy, till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Finalen avgörs i en match och spelas i av SIBF bestämd arena. Det lägst rankade laget räknas sportsligt som hemmalag i finalen.

Jonasson säger också att flertalet lag har redan bekräftat sin medverkan, samtidigt som man väntar på  att några distrikt ska utse sina representanter. Senast i mitten av juni ska det stå klart vilka lag som deltar.

Han berättar vidare att det har varit “generellt mycket positiv feedback” kring cupens comeback förra året.

– Svenska Cupen var mycket välkommet. Vi är övertygade om att den blir ännu starkare kommande säsong då den harmoniserar bättre med tävlingsplanen i övrigt.


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.


 

Den här artikeln handlar om: