Foto: Andreas Joakimson
#ibsilly

Han blir Jönköpings fjärde värvning

ANNONS

Jönköping värvar en supertalang från IBF Falun.

Jönköping tappade många spelare under förra silly season så i år inledde man tidigt den galna säsongen med att förlänga kontrakten med sina nyckelspelare. Man värvade också in en trippel från FBC Lerum tidigt. En hel kedja som öste in poäng tillsammans i Allsvenskan Södra den gångna säsongen. 

Nu har Jönköping även värvat in en fjärde spelare och det är supertalangen Melker Hemmingberg som trots att han bara är 19 år redan spelat tre säsonger i SSL med IBF Falun. Supertalangen har gått på innebandygymnasiet i Falun och har spelat mestadels i Faluns Herr1an lag som tog klivet upp i Allsvenskan nyligen. Men Hemmingberg har även tränat och spelat med SSL-laget.    

– Melker är en målskytt av rang och en otroligt smart spelare. Han har ett fint rörelsemönster och väldigt duktigt att hitta de farliga ytorna. Vi har haft en dialog med Melker egentligen sen han började gymnasiet i Falun och nu var det bra tajming för en övergång. Det ska bli spännande att se vad Melker kan åstadkomma på riktigt i SSL, säger Ulf Ekwall från Jönköpings sportgrupp i ett pressmeddelande.


 

Melker kommer närmast från IBF Falun där han både har spelat i SSL och division 1. Senaste säsongen var han starkt bidragande till att Falun tog klivet upp i allsvenskan med sitt akademilag efter 16 poäng på 6 matcher i kvalet. I serien stod han för 48 poäng på 19 matcher och vid sex tillfällen fick han spela med SSL-laget. 

– Jönköping har under en längre tid visat intresse och jag känner många i laget. Min bror har spelat här och har alltid talat bra om både föreningen och staden. Det ska bli väldigt inspirerande att vara med på resan mot ett slutspel och jag ser fram mot att dra på mig den röda tröjan, säger Melker Hemmingberg

 

Jönköpings IK Silly Season

Klara in

Noah Johansson, center (Lerum)

Fredrik Bäckman, forward (Lerum)

Joel Ekström, forward (Lerum)

Melker Hemmingberg, forward (Falun)

Klara ut

Filip Björk, center (Storvreta)

Anton Ekstrand, forward (klubb oklar)


TV: Emil Ruuds drömmål i SM-finalen

Den här artikeln handlar om: