Foto: José Martínez
Internationellt

Fd SSL-profil blir ny förbundskapten i Storbritannien

ANNONS

Storbritannien tar sikte mot en historisk prestation med en ny svensk assisterande förbundskapten.

Sverige har fått en ny förbundskapten, eller rättare sagt, Storbritannien har fått en ny assisterande förbundskapten som är svensk. Det är innebandyprofilen och den tidigare SSL-spelaren Jonas ”Traktorn” Hansson som fått det hedersamma uppdraget att utveckla engelsk innebandy. 

– Deras tidigare assisterande förbundskaptenen hade inte möjlighet att fortsätta varpå landslagsspelaren Sam Leeds, som jag spelat med i Guldheden, hörde av sig och ställde frågan. Han visste att jag varit tränare, säger “Traktorn” till Innebandymagazinet.  

“Traktorn” har en lång SSL-karriär bakom sig i klassiska lag så som Järfälla, Södertälje och Balrog och han har även varit tränare för Balrogs herrar i tre säsonger samt varit assisterande tränare i Pixbos damlag. Så han har full koll på svensk innebandy men frågan är hur stor koll han har på innebandyn i Storbritannien?

– Jag har 100% koll på det lilla jag vet det vill säga inget innan jag började prata med Tim Hidskes, förbundskaptenen. Numer har jag lite mer koll efter ett träningsläger samt att jag sett några videos på matcher de spelat. 

Vad kommer du tillföra det engelska landslaget?

– Jag hoppas kunna bidra med ett lugn och tydliga instruktioner när det uppstår möjligheter på plan samtidigt som jag vill tillföra energi och glädje i denna härliga utmaning. Dessutom ska jag se till att någon av våra spelare tunnlar Eemeli Salin.

Storbritannien hade träningsläger för några veckor sedan i Göteborg för att träna ihop sig till VM-kvalet som avgörs i Lettland i slutet på maj.  

– Ja vi hade läger i Göteborg i slutet på april där vi både hade träningar och matcher. Innan och efter det har Tim och jag pratat om olika taktiska direktiv inför avresan till Valmiera i Lettland den 23 maj. Nu väntar vi egentligen bara på att några sponsorer ska ta chansen att få synas när vi möter silvermedaljören Finland. Grabbarna betalar hela resan ur egen plånbok så alla bidrag är eftertraktade. Potentiella sponsorer kan höra av sig till Alex Brown, Team manager, på +33770248748. Sponsorerna kan sedan önska vilken motprestation de vill ha. Jag utlovar dock, förutom rolig innebandy, att jag får en av världens bästa innebandyspelare att göra reklam för våra sponsorer, förmodligen Eemeli efter tunneln.

Det är ett tufft kvalspel som väntar för Storbritannien där man kommer att möta Finland, Estland och Nederländerna. Gruppvinnarna går vidare till VM medan grupptvåan kommer spela mot en annan grupptvåa om en VM-plats. Men trots de tuffa förutsättningarna är Traktorn segerviss.    

– Finland ska vara glada om de lyckas göra mål på oss då vi verkligen gjorde stora framsteg i defensiven under träningslägret. 1p. 

– I estländska landslaget behöver vi bara få stopp på Kareliusson så är saken biff. 1p. 

– Storsatsande Nederländerna nöter vi ned då både Tim och flera spelare har inside information. 3p. 

– Totalt 5p tar oss till ytterligare en kvalmatch och då kommer vi gå för det. Vinst i sudden och VM-spel i Schweiz väntar! 

Skulle Storbritannien kvalificera sig till VM skulle det bli en historisk händelse då de aldrig har lyckats ta sig till VM. Men de har spelat i VM fem mästerskap i rad mellan 2000-2008, men på den tiden spelades det både ett A- och ett B-VM. Storbritannien har spelat fem B-VM med en femteplats som bästa resultat. 

Vad talar för att ni kommer ta er till A-VM för första gången?

– Se svar i föregående fråga. Dessutom vill vi meddela att spelare med brittiska pass eller som har föräldrar/farföräldrar/morföräldrar med brittiskt pass är välkomna att höra av sig till Alex för att vara med om framtida framgångar. 

Avslutningsvis en klassisk startfråga. Hur känns det att titulera sig förbundskapten?

– Känns riktigt kul, spännande att få vara med och uppleva ett VM-kval från båset! Tim och grabbarna har en fin inställning och det blir ett häftigt äventyr. Jag ser fram emot att få skriva in det i CV:t.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

Den här artikeln handlar om: