#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Västerås Rönnby kan tappa en nyckelspelare till nästa säsong

ANNONS

Framtiden för Västerås Rönnbys back Julia Sidklev Persson är osäker.

Julia Sidklev Persson, 30 år, definierar uttrycket late bloomer. I januari förra året fick hon sin första chans i det svenska landslaget och i slutet av samma år fanns hon även med när Sverige tog VM-guld.

Backen har gjort nio säsonger i SSL men nu finns det en risk att karriären är över. Hon fanns inte med i den senaste landslagstruppen som presenterades under onsdagen då hon inte tagit ett beslut om vad hon ska göra nästa säsong. 

– Jag har inte bestämt mig om framtiden än. Om jag ska fortsätta eller inte. Jag känner på ett sätt att jag är redo att testa andra saker i livet och på ett annat sätt att jag vill fortsätta. Jag vet inte exakt vad jag vill, måste jag erkänna, säger Julia Sidklev Persson till VLT.

Sidklev Persson berättar för VLT att hon och Rönnbys tränare Andreas Harnesk kommit överens om att hon ska fortsätta träna på under försäsongen, men att det är för tidigt för att ta ett beslut nu.

Vid sidan av planen jobbar hon som sjuksköterska, och att satsa på den karriären är ett av alternativen hon har. Skulle det bli fortsatt spel är det bara Rönnby som gäller, meddelar hon för VLT.


TV: Emil Ruuds drömmål i SM-finalen

Den här artikeln handlar om: