#ibsilly
Simon Wedberg och Thomas Holmgren.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Fyra ungdomar får chansen i Falun under sommaren

ANNONS

Senaste nytt från Falun: ✔ Thomas Holmgrens ord om sin egna framtid ✔ Fyra talanger tränar med A-laget under försäsongen

Den 23 april kunde Falun titulera sig som svenska mästare för sjunde gången i historien, detta efter en vinst i SM-finalen mot Kalmarsund som slutade 5-4 till Falun.

Tränaren bakom guldet var Thomas Holmgren, som klev in mitt under säsongen efter att Nicklas Hedstål sparkades, och som senare lyfte laget hela vägen till Globen och senare till guldet.

Hans avtal med de svenska mästarna gick ut efter säsongen, men för DT berättar Holmgren att diskussioner förs om att han och nuvarande ledarstab ska fortsätta.

– Vi pratar två år. Jag tycker att det känns bra. Jag har själv varit med i 20 år och jag ser när saker ser bra ut och det finns en hunger och noggrannhet som tilltalar mig i hela staben. De har imponerat stort, så det finns ingen anledning att inte fortsätta med dem, säger han till DT.

När – och om – ett nytt avtal presenteras är däremot oklart.

– Det får vi se. Det finns andra aktörer i det också. Det gör att det blir en liten tröghet i processen. Så är det med spelare också ofta. Det handlar om att bygga helheter som är smakfulla båda parter, men i och med att dialogen är framåtriktad och det finns en vilja så brukar det ramla rätt.

Det som däremot står klart är att fyra spelare från klubbens framgångsrika Herr1an-lag kommer få chansen att träna med A-laget under försäsongen: Laban Blomkqvist (målvakt), Simon Wedberg (back), Calle Inglander (center) och Kim Varga (forward). Kvartetten var med och spelade upp Falun Utveckling till Allsvenskan för några veckor sedan. 

– De som var tongivande i laget som gick upp i allsvenskan kommer att få vara med och köra försäsong. Vi är noga med att vara hållbara över tid och inte ”fejda” ut till ingenting, säger Faluns sportchef Rickard Hedlund till DT.

När tränarna röstade fram årets bästa spelare i Herr1an Mellersta så hamnade flera spelare från Falun Utveckling högt upp:

- Laban Blomqvist, näst bästa målvakten

- Malte Danielsson, tredje bästa målvakten

- Simon Wedberg, femte bästa backen

- August Bergkvist, tredje bästa centern

- Calle Inglander, fjärde bästa centern

- Melker Hemmingberg, fjärde bästa forwarden

- Lukas Rosenklint, fjärde bästa rookien


TV: Emil Ruuds drömmål i SM-finalen

Den här artikeln handlar om: