SSL
Foto: Anton Klinth och Privat
#ibsilly

16-åringen tackar nej till SSL-kontrakt för ett bättre erbjudande

Supertalangen Alexander Måhlberg väljer bort AIK för att istället flytta upp till Falun.

En av de mest spännande talangerna i landet på killsidan är 06:an Alexander Måhlberg som gjorde stor succé den gångna säsongen. Han vann bland annat poängligan i sin JAS-grupp i sin debutsäsong där de flesta var tre år äldre. Han tog AIK:s P16 till Innebandyfesten, han fick träna med A-laget i Allsvenskan och han stod för en viralsuccé med en magisk straffvariant. En ganska så hyfsad säsong för en 16-åring.  

– Ja du, hur ska man sammanfatta den här säsongen. Det känns som att det förmodligen har varit min bästa säsong hittills med genombrott på mer nationell nivå. Jag har fått uppleva mycket roligt under säsongen, säger Måhlberg till Innebandymagazinet.

I JAS gjorde supertalangen makalösa 33 mål och 18 assist och vann poängligan i Grupp D. Detta trots att det var hans första säsong i JAS och att AIK var ett av gruppens sämre lag och slutade sexa i tabellen. 

– JAS har väl varit ett av de roligaste momenten. Min inställning till JAS inför säsongen var väl något i stil med att det var riktigt kul att få chansen i JAS och att jag skulle gå in och göra det så bra jag kunde men att det kunde bli tufft med tanke på motståndet. Så jag hade inga jättehöga förväntningar inför JAS-serien. Säsongen 20/21 satte pandemin stopp för en JAS-debut för mig så det var kul att det äntligen skulle bli dags 21/22. Men att det gick som det gick, det hade jag verkligen inte kunnat tro att jag skulle vara i närheten av inför säsongen. Det är väl poängligavinsten i JAS samt utnämningarna till Årets Rookie i JAS och Sveriges bästa 06a som jag är lite extra stolt över att jag lyckades med den här säsongen.

Desto bättre gick det i P16-SM för AIK som lyckades att gå hela vägen till Innebandyfesten. Efter vinst i gruppen där tog dock resan slut i kvartsfinalen mot Höllviken. 

– Innebandyfesten var väl en av säsongens höjdpunkter. Vi hade gjort det extremt bra som tog oss dit med fyra av fyra vinster på vägen dit. Det var kul att få delta, första gången på Festen för alla av oss. Det är alltid kul med större evenemang som dessutom är lite mer proffsigt än vanligt. Vi fick en bra start och hade säkrat gruppvinsten efter två omgångar. Sedan gick det tyvärr utför. Vi åker på Höllviken, en av favoriterna i kvarten och där tar det tyvärr stopp. Vi slutade sjua i landet vilket får klassas som godkänt även om vi ville längre än så. Men det var en rolig helg och för egen del kändes det ganska bra, lite upp och ner under turneringen.

Av allt roligt som du var med om under årets säsong, vad var den absoluta höjdpunkten?

– Bra fråga, svårt att välja. Det har varit några ögonblick under säsongen där man mått rätt så bra. Poängligavinsten i JAS och några utnämningar som vi varit inne på är väl en kandidat. Men något annat som jag håller väldigt högt är när vi säkrade gruppvinsten under Festen. Vi slog Trosa i en helt galen match. Jag fick en fin passning och satte 3-1 målet som också blev slutresultatet med ungefär en och en halv minut kvar, ett av mina absolut skönaste mål, lite extra skönt att få tysta motståndarna med tanke hur mycket stryk jag fick under den matchen. Då firades det ordentligt i omklädningsrummet efter. Det var en riktigt fin laginsats, killarna kämpade sig igenom matchen trots alla dueller och dessutom utvisningar hela tiden. Men oavsett så vann vi matchen, en oroligt skön vinst. 

Även om säsongen för det mesta bara innehållit höjdpunkter och det mesta gått över förväntan innehöll den även ett par jobbiga ögonblick. 

– Ett av det värsta ögonblicken är 3-2 förlusten i kvartsfinalen under Festen mot Höllviken, det var riktigt jobbig. Men finalen i Bäst I Stan kan nog varit säsongens absolut värsta ögonblick. Säsongens sista match och min sista match i AIK. Vi har en 3-1 ledning med ungefär 5 minuter kvar men tappar den till 3-3. Det slutar med att vi förlorar på suddenstraffar. Extremt jobbigt såklart.

Som Måhlberg säger ovan har han spelat sin sista match i AIK. Trots att han blev erbjuden ett SSL-kontrakt med laget valde han att tacka nej för ett mer lockande erbjudande. 

– Det är fina killar i A-laget som jag har fått träna med. Ett lag som dessutom kommer ta klivet upp i SSL. Och med Binge Jäderlund i spetsen som är en fantastisk tränare. Men jag har ändå valt att tacka nej. Jag kommer följa en dröm jag haft och flytta upp till Falun. Något mer än så har jag inte att säga om det.

Om ett par veckor slutar supertalangen högstadiet och i jakten på sin dröm att bli en landslagsspelare i framtiden har Måhlberg valt att gå på innebandygymnasiet Hagströmska i Falun till hösten. 

– Jag flyttar dit för utvecklingen. Med det konceptet och med de ledarna så tror jag att de kommer bidra till bra utveckling för min del. De har fostrat många duktiga spelare: Backby, Lundmark, Kalentun och Ruud för att nämna några. Men det stod väl ganska tidigt mellan Falun och Stockholm. Alla andra alternativ tog jag bort rätt snabbt.

Uppe i Falun kommer han få chansen att spela i något av IBF Faluns alla lag och till den kommande säsongen kommer de bland annat ha ett lag i SSL och ett i Allsvenskan då deras utvecklingslag kvalade sig upp.  

– Det kommer bli IBF Falun för mig. Sedan vilket lag det blir återstår att se. Men jag kommer göra allt jag kan för att ta en plats i ett av de bättre lagen.

Vad ser du mest fram emot kommande höst?

– Att få spela innebandy i Falun. Något jag velat länge. Hela äventyret ska bli jätteroligt. Att få flytta till en ny stad, bo själv med kompisar, spela innebandy under skoltid och få spela för IBF Falun. Jag ser fram emot allt och de kommer bli väldigt kul.

TV: Straffen som blev en viral succé

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten