#ibsilly
Melvin Alm i Sverige respektive Filippinernas tröja.
Foto: Adam Troy och Anssi Koskinen, IFF
Superligan

Unge VM-forwarden gör nytt försök i SSL

ANNONS

Melvin Alm tecknar dubbellicensavtal med Hagunda: "Melvin är otroligt ambitiös vilket passar perfekt in i årets lagbygge"

Fram till årets säsong förde Melvin Alm en relativt anonym tillvaro i Storvretas JAS-lag. Forwarden, som är född 2002, valde senare att byta klubb – han skrev på för Herr1an-laget Uppsala Teknologer i hopp om mer speltid.

– Steget till A-laget var lite för stort, så det är bra att jag går ner och köra i Herr1an. Det är lättare att slå sig in där än i Sveriges bästa lag, sa Alm till Innebandymagazinet då.

Ett år senare kan vi konstatera att han har hunnit med mycket. I sitt nya lag blev han snabbt en nyckelspelare och han svarade för 31 poäng på 20 matcher för Teknologerna, ett lag som vann sin serie men som åkte ut i kvalet mot Tyresö Trollbäcken. Efter säsongen blev han också framröstad som årets rookie i Herr1an Östra Svealand. 

Mest rubriker fick han dock för sitt framträdande i senior-VM, som avgjordes i Finland i december förra året. Alm hade tidigare blivit uttagen till det svenska U19-landslaget men valde i VM att representera Filippinerna. Det blev stor succé i VM med hela 19 (13+6) poäng på fem matcher – bara tre spelare gjorde fler i mästerskapet. 

Nu kommer han byta klubb ytterligare en gång – Melvin Alm är klar för SSL-laget Hagunda på dubbellicens. Det innebär att han kommer kunna spela för både Uppsala Teknologer och Hagunda fram till den 23 februari, efter det måste han välja klubb.

– Jag har fått väldigt bra intryck av Hagunda. Det känns som en riktig bra grupp och det känns kul att bli en del av Hagundafamiljen. Jag har höga förväntningar på nästa säsong och jag hoppas kunna vara med och bidra både på och utanför planen, säger han till Hagundas hemsida.

Nikola Marincic, sportchef i Hagunda:

– Riktigt kul att vi kunde hitta en lösning ihop med Tekno för Melvin. Han får nu alla möjligheter att bli sitt bästa jag och utvecklas ytterligare i seniorsammanhang. Melvin är otroligt ambitiös vilket passar perfekt in i årets lagbygge där spelarna kommer gå in 110% för sitt idrottande.

Nedan kan du se en intervju med Alm som Innebandymagazinet gjorde under VM:

 

Alm blir Hagundas andra nyförvärv inför kommande säsong: Sedan tidigare har man presenterat Alexander Dahlberg från Djurgården.

Den här artikeln handlar om: