Kloten-Dietlikon Jets och Florbal MB kan titulera sig som mästare.
Foto: Claudio Schwarz och Martin Flousek
Internationellt

Så slutade mästerskapen i de största ligorna

ANNONS

Alla vinnarna från finska, tjeckiska och schweiziska mästerskapen 2021/22.

Precis som i svensk innebandy så använder sig både den tjeckiska och schweiziska ligan en superfinal som spelas för att kora mästarna. I Finland är det bäst av sju som gäller i finalen.

Finland

Damer

Förra säsongen vann PSS från Borgå sitt första guld någonsin. I år var det TPS tur att få lyfta bucklan för första gången, detta efter en vinst i den sjunde och avgörande finalen mot just de regerande mästarna PSS. Åbo-klubben är en av landets mest klassiska då man även har välkända lag i andra sporter.

Herrar

I Sverige har vi två lag som prenumererar på gulden, men i Finland finns det bara ett: Classic. Nyligen vann Tammerfors-laget sitt sjätte guld i historien – samtliga har kommit i rad. Nokian KrP besegrades i finalen efter 4-2 i matcher. 

Schweiz

Damer

Regerande mästarna Kloten-Dietlikon Jets tappade ett gäng bärande spelare till svensk innebandy inför den här säsongen, men det stoppade inte laget från att vinna guld sitt tredje raka guld och nionde totalt. I finalen besegrade man Corin Ruttimans Piranha Chur med hela 9-0 (!), det största segersiffrorna någonsin sedan superfinalen infördes för sju år sedan. I laget hittar vi Philippa Blom och Iza Rydfjäll samt svenskfinländaren Jenna Taivaloja.

Herrar

För andra gången i historien kan Grasshopper Club Zürich titulera sig som schweiziska mästare på herrsidan. Inför närmare 6000 åskådare besegrade man WIler-Ersigen i superfinalen med 2-1. Kim Nilssons gamla lag saknar svenska spelare, men i finalen utmärkte sig bland annat svenskbekantingarna Pascal Meier och Paolo Riedi.

Tjeckien

Damer

FBC Ostrava kan nu titulera sig som tjeckiska mästare för första gången. Man besegrade Chodov i finalen inför 7923 åskådare på läktaren och kan nu addera ett guld till medaljsamlingen – innan fanns två brons.

Herrar

10865 åskådare fanns på plats för att se finalen mellan regerande mästarna Florbal MB (Mlada Boleslav) och mesta mästarna Tatran Stresovice. Det var MB som kunde vinna med 2-1 och därmed säkra sitt andra raka ligaguld, och tredje totalt. I laget finns flera svenskbekantingar som Milan Tomasik, Martin Tokos och Patrik Suchanek.


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

Den här artikeln handlar om: