Notification

IBK Lockerud Mariestad söker tränare för herrlaget

IBK Lockerud Mariestad söker en ny tränare! Tränarrollen är en heltidsanställning med uppdrag för herrlaget, NIU och andra uppgifter inom föreningen.

IBK Lockerud Mariestad, med rötterna från början av 1980-talet, är en Sveriges äldsta och mest meriterade innebandyföreningar inom såväl herr-, dam- och juniorsidan. Föreningen har totalt på seniornivå 18 SM-medaljer, varav fem guld för herrarna och fyra för damerna. Lägg därtill ett guld för DJ20, ett brons för DJ18 och ett brons för F13 och man kan konstatera att Lockerud varit väl framme i många år. Förutom elitverksamheten värnar föreningen lika mycket om en stark och bred grund i egen ungdomsverksamhet.

DIN ROLL
Som tränare har du ansvaret för lagets spelidé samt lagets och spelarnas utveckling genom bland annat förberedelse, träning, coachning och matchspel. En viktig del av arbetsuppgifterna är att ansvara för träning inom NIU.

Tjänsten är organisatoriskt underställd klubbchefen och inom det sportsliga kontaktyta mot sportgruppen. Som en liten förening med begränsade resurser är det viktigt att alla hjälps åt i verksamhetens arbete. Den huvudsakliga arbetsuppgiften med tränaruppdraget är alltid prioriterad men skall vara disponibel för andra arbetsuppgifter som är av vikt för föreningen som till exempel mässarrangemang, cuper, sponsoraktiviteter och administrativa arbetsuppgifter.

Det är viktigt att tränaren är del av den positiva anda som kännetecknar föreningen och aktivt bidrar till att förvalta detta genom bland annat spelidé, det egna och spelarnas uppträdande samt engagemanget för föreningens arbete och utveckling.

DIN PROFIL
För att lyckas i rollen som tränare hos IBK Lockerud Mariestad tror vi att du är en god ledare med starkt självständigt driv för att få laget att prestera på träning och match. Vi ser dessutom att du har pedagogiska egenskaper som skapar ”laget före jaget” men samtidigt skapar förutsättningar för individuell spelarutveckling.

Eftersom föreningen värnar om bredden bakom representationslaget och har begränsat med resurser är det viktigt att spelarförsörjningen byggs till stor del genom vårt eget juniorled. Därför är det viktigt att du som tränare har förmågan att samarbete med sportgrupp och andra tränare för att utveckla spelare och spelidé på juniornivå.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift eftersom du kommer vara lagets talesperson för de sportsliga frågorna och därigenom träffa massmedia och fungera som skribent på hemsidan och sociala medier.

DIN BAKGRUND
Vi ser att du har en bakgrund som tränare för innebandylag på högre nivå. Du behöver också ha en genomgått idrotts- och tränarutbildning inom innebandyn.

KONTAKTUPPGIFTER OCH ÖVRIGA VILLKOR
Frågor om tjänsten besvaras av föreningens klubbchef Elin Werner, 070-265 70 58, eller av klubbens sportchef Jesper Myrlund, 070-253 19 55. Vi kommer värdera inkomna ansökningar löpande och tillsättning sker efter överenskommelse.