Foto: Per Wiklund och Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra

Djurgården satsar på ungdomarna till kommande säsong

ANNONS

Berättar om nya strategin: "Vi vill att Djurgården ska bli det naturliga valet för innebandyspelare i regionen som vill satsa på en elitkarriär".

Djurgården åkte ur SSL med dunder och brak i våras. Sedan dest har det varit tyst om lagbygget – fram tills nu. I ett pressmeddelande meddelar ordförande Mats Caneman om den nya strategin som man kommer tillämpa kommande säsong, som man spenderar i Allsvenskan.

Han berättar att laget kommer både att förstärkas och förnyas där mycket fokus kommer läggas på unga talanger från närområdet och de egna leden. 

– Vi vill att Djurgården ska bli det naturliga valet för innebandyspelare i regionen som vill satsa på en elitkarriär, säger Roland Pettersson, ansvarig för föreningens juniorverksamhet och talangutveckling.

Man kommer också ha flera lag i de olika HJ-serierna samt även spela i Juniorallsvenskan.

Djurgården har vid upprepande tillfällen beklagat sig över hallsituationen som finns i Stockholm, och det problemet finns också kvar – något som försvårar arbetet. 

– Vi noterar ett stort och växande intresse att spela innebandy i vårt primära upptagningsområde Östermalm, Gärdet och Norra Djurgårdsstaden. Men, begränsningen är dock inte intresset att spela innebandy utan en besvärande brist på träningsfaciliteter som inte alls räcker till. Här hoppas vi att stadens politiker förstår och är beredda att i samråd med både oss och andra innerstadsföreningar i olika sporter satsa på många fler hallar samtidigt som vi ska försöka öka samarbetet med stadens olika skolor, säger Caneman.

Djurgården har redan blivit nederlagstippade inför årets säsong. AIK:s lagkapten Markus Eriksson sa i Fredrikssons Innebandypodd att det är en “stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka". Innebandymagazinets Henrik Jansson placerade också Djurgården sist i Allsvenskan Norra i sin kamikazetippning av serien.

– Tyvärr känns de blårandiga som ett sjunkande skepp. Även det har vi sagt tidigare och haft fel om, men skillnaden nu är att SSL-drömmen inte är lika kittlande för dem som tidigare. Det var uppenbart i slutet av SSL-säsongen att det saknades lagmoral till viss del i truppen där några (viktiga) spelare inte åkte med på bortamatcher, och vem vill gå till ett sådant lag? Jag har svårt att se hur de ska få ihop det i konkurrens med andra Stockholmslag som är på frammarsch, skev Jansson. 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: