#23 hampus Ahrén och #27 Kevin Rigogiannis.
Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Nykvarn verkar få behålla alla sina stjärnvärvningar trots SSL-missen

ANNONS

Två stjärnor gick ut tidigt och deklarerade att de stannar kvar och igår var det dags för nästa stjärna att hoppa på tåget.

Nykvarn stod för två av förra säsongens stora snackisar. På försäsongen värvade de hem fem spelare, under stor pompa och ståt, som gått vidare från Nykvarn till SSL. Målet var att de skulle komma hem och ta upp Nykvarn till SSL och 2025 skulle man vara med och slåss om SM-guldet. Tränare och sportchef Sebastian Wahlgren var så säker på sin sak så han gick ut och sa att han skulle lämna laget om de inte lyckades gå upp.

Den andra snackisen blev såklart när det stod klart att Nykvarns SSL-drömmar tog slut redan i play off 1 efter två raka förluster mot Gävle, som säsongen innan skulle åkt ur Allsvenskan om det inte vore för pandemin. Wahlgren stod dock sitt kast och sa upp sig direkt efter kvalförlusten.

– Föreningen har en satsning och vi har under en längre period sagt att vi ska upp. Det var inte i år vi skulle upp – det var jag som tränare som stack ut hakan. Med den här truppen ska man upp, det är jag som tränare som har misslyckats. Vi kommer gå upp i SSL, det vet vi. Vi kommer vara med och slåss om SM-guldet 2025, det vet vi också. Nu är det dags att någon annan tar över, sa Wahlgren bland annat till Innebandymagazinet efter uttåget. 

 

Tränaren som tar över efter Wahlgren är klar och det blir Nicklas Hedstål, som kommer närmast från uppdrag i Faluns herrlag och schweiziska Zug United. Stjärnvärvningarna verkar också vara inställda på att fortsätta spela i Nykvarn för att få upp moderföreningen till finrummet. Lagkapten Karljohan Ahlroth aviserade kort efter kvaluttåget att han hade inga som helst andra planer än att stanna kvar och spela upp Nykvarn i SSL. Även Simon Westgärds har deklarerat att han kommer satsa ännu hårdare nästa säsong för att spela upp laget. 

Igår meddelade även Kevin Rigogiannis att han blir kvar kommande säsong i en intervju med Länstidningen.

– Jag har väl ingen tanke på att ge upp mina drömmar än. Jag har ju alltid haft ett mål, sen lång tid tillbaka, att vi ska upp. Och det ska vi se till att göra. Så jag har absolut inga tankar på att lämna Nykvarn, säger han till LT.se. 

Rigogiannis har efter några veckors distans och reflekterande kommit fram till vad det var som låg bakom Nykvarns kvalmiss.

– Dels är det väl kanske lite nervositet. Det var ett första SSL-kval för många av oss. Så vi saknar väl kanske lite rutin. Det är klart, en del taktiska byten hade vi kunnat göra, men man försöker göra det bästa för stunden och många var kanske inte riktigt förberedda på vad som skulle hända, och hur det skulle gå. Men det kommer bli annorlunda i år. Nu har alla ett års spel tillsammans, så vi har fått bättra på oss och spela in oss med varandra.

Av de fem stjärnvärvningarna är det bara Lucas Rigogiannis och Hampus Ahrén som inte sagt att de spelar kvar kommande säsong. Men enligt avgående tränaren Wahlgren så skulle Nykvarn få behålla alla stjärnor. 

– Ja, det vet vi att vi får. Vi har kontrakt på dem. Det är inga konstigheter. Vi kommer värva in några till! 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

  

  

Den här artikeln handlar om: