Thea Löfborg med #25
Foto: Tomas Brandt Wangel
Innebandyfesten

RIG-stjärnan om det efterlängtade SM-guldet

ANNONS

Efter två inställda Innebandyfester fick äntligen RIG Umeås 03:or spela en SM-final och ta hem guldet.

RIG Umeås JAS-lag stod pall för det stora favorittrycket och tog sitt sjätte raka DJ18 SM-guld efter att ha besegrat IBF Falun i finalen med 7-4. En seger som inte bara gav ett SM-guld utan även en seger som fullbordade den ultimata säsongen.  

– Det var en otroligt skön känsla att äntligen få ta ett SM-guld med detta gäng, så himla mycket känslor. Eftersom vi 03:or tar studenten snart så kändes det helt magiskt att få avsluta säsongen på bästa sätt med ett SM-guld. Det firades rejält i omklädningsrummet och fortsatte firas på en lång bussresa hem, säger Thea Löfborg till Innebandymagazinet. 

Hur var det att fira guldet på vägen hem för ni samåkte ju även med era herrar som förlorade sin final lite oväntat mot Pixbo.  

– Det var såklart en lite tryckt stämning i början då killarna var besvikna men de var såklart glada för vår skull och de lät oss fira på vilket var starkt av dem.

RIG Umeå gjorde rent hus och stod för den ultimata säsongen efter att man inte tappat ett enda poäng under gruppspelet, play off och slutspel. Totalt slutade säsongen med 25 raka vinster och ett SM-guld.   

– Vi har gjort en otroligt bra säsong och visat oss starka genom hela säsongen. Vi har krigat för det och all den tid vi lägger ner har verkligen lönat sig. Jag är så oerhört stolt över laget och den resa vi gjort.

RIG Umeå har dominerat DJ18 de senaste åren men årets upplaga av RIG är unika i sitt slag då 03-kullen som går ut nu bara fått spela ett DJ18-mästerskap då de två första Innebandyfesterna blev inställda på grund av pandemin. Men till slut så fick ändå class of 03 vinna en titel innan de lämnar skolan.    

– Det har varit tre fantastiska år, där jag har utvecklats mycket som innebandyspelare men också som person. En stor anledning till att jag har tagit stora kliv är att man har haft fantastiska lagkamrater som jobbat och krigat ihop och dessa kommer man att vara vän med för all framtid, så jag är otroligt tacksam för dessa år uppe på RIG. Även om det inte har blivit som jag tänkt mig på grund av Corona och inställda säsonger så är jag otroligt stolt över att avsluta säsongen och dessa år med ett SM-guld. 

Löfborg har varit den stora offensiva stjärnan under sin tid på RIG och till hösten väntar nya utmaningar då hon ska försöka ta plats i ett av innebandyvärldens bästa lag. För ett par månader sedan skrev hon på ett kontrakt med Pixbo Wallenstam som för två helger sedan tog ett SM-silver. 

– Jag har såklart höga förväntningar, ska bli väldigt kul att ta nästa kliv i karriären och flytta till Västkusten igen. Det ska bli roligt att få komma till ett nytt lag och fortsätta min karriär som spelare i ett väldigt bra lag.


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Den här artikeln handlar om: