#ibsilly
Foto: RIchard Himberg
#ibsilly

Salem får ny ledarstab till kommande säsong

ANNONS

Jonny Lindström kliver av från sin roll som huvudtränare – ersätts av Henrik Gustavsson.

Salem slutade fyra i Allsvenskan Norra 2021/22 och fick därmed kvala till SSL. Där tog det stopp direkt i semifinalen mot AIK efter 1-2 i matcher.

Till nästa säsong får man en ny huvudtränare i båset. Jonny Lindström lämnar sitt uppdrag och blir istället assisterande tränare med ett fokus på spel-och spelarutveckling.

Den som tar över Lindströms roll är Henrik Gustavsson, som ledde Telge förra säsongen i Herr2an. Han kommer från en framgångsrik säsong då Telge bara tappade poäng vid ett tillfälle i grundserien, men i kvalet stod det stopp mot Nykvarn. Från Telge får han också med sig Johan Clasén i ledarstaben, som assisterande tränare.

Markus Kjellberg, ordförande i Salem:

– Sedan Jonny aviserade att han inte önskar vara huvudtränare längre och vill lägga ett större fokus på utveckling av spelet och framför allt den enskilda spelaren har sportgruppen jobbat med att bygga en ny ledarstab, säger Kjellberg till Salems hemsida och fortsätter:

– När Henkes namn kom in i processen och vi träffade honom så gick det relativt fort. Efter våra första möten kände vi att det är här vi vill fortsätta. Henke matchar perfekt med vad vi i sportgruppen söker; en ung, ambitiös och driven ledare med en mycket bra syn på hur ledarskap ska bedrivas. Ett ledarskap som vi tror passar vår spelargrupp väldigt bra.

– Att Jonny fortsatt är med i staben skapar en trygghet för oss alla. Givetvis tänker vi att hans ledarskap och enorma kunskapsbank inte bara kan användas för spelare, här får han även möjlighet att vara med och utveckla även unga och ambitiösa tränare.
 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: