Notification

Björnslaget - den perfekta starten på säsongen i Göteborg

Ny klass för lag på röd nivå i populära försäsongscupen Björnslaget 2-4 september.

Björnslaget i Göteborg har spelats ända sedan 1988 och lockar lag från hela Sverige, men även Norge och Danmark. I år arrangeras cupen 2-4 september i Lundbystrand som har fem fullstora planer. Klasserna är som tidigare Herr, Dam, HJ18 och DJ18 - men man har även lagt till en ny klass för ungdomar på röd nivå, födda 2005-2010, med SIU-upplägg.

– Förra året var vi tvungna spela matcherna utan publik, så nu ser vi fram emot att få folk på läktarna och bra stämning, säger cupansvarige Jerry Holmqvist.

2021 års upplaga var spännande. FBC Lerum vann damernas final efter att ha satt en avgörande straff till 4-3 mot Zenith, och även i herrklassen blev det dramatiskt med straffavgörande i finalen. Där var det CL98IC som drog det längsta strået mot Fristad GOIF.

Ett roligt inslag i turneringen är att flera utländska lag brukar delta.

– Vi brukar ha två-tre lag från Danmark men framför allt många lag från Norge. Sedan kommer det lag från olika delar av Sverige, Göteborgslagen står kanske för 30 procent, resten kommer faktiskt utifrån, berättar Holmqvist.

Björnslaget är sanktionerad från Svenska Innebandyförbundet och följer dess regler. Skulle cupen inte kunna genomföras så betalas anmälningsavgiften tillbaka till lagen.

Anmäl ditt lag till Björnslaget här!

Fakta om Björnslaget
Arrangeras: 2-4 september 2020
Spelplats: Lundbystrand, Göteborg
Grundades: 1988
Klasser: 5 (Herr, Dam, HJ18, DJ18, Röd nivå)
Hemsida: https://bjornslaget.cups.nu