ssl-kval: Gävle-Karlstad 10-11 SD (0-1 i matcher)
SSL-kval

Stor domarilska hos Gävle: "Bollen är inte inne"

ANNONS

Karlstads 6-6-mål i gårdagens kvalmatchen borde inte ha godkänts enligt Gävle-spelare.

När knappa halva matchen mot Karlstad, i den första kvalfinalen, var spelad, så ledde Gävle med 6-2. Karlstad skulle dock hinna med att göra fyra mål innan mittenakten var över och kunde därmed komma ikapp, innan man avgjorde matchen i förlängningen och till slut vann med 11-10.

Efteråt var ilskan stor i Gävlelägret. Detta eftersom man anser att Sebastian Degeryds 6-6-mål, som ni kan se i spelaren ovan, aldrig korsade mållinjen.

– Jag ser ju att den inte är inne. Bollen är inte inne. Domaren står på fel sida av målet. Tv-bilderna visar att den inte var inne. Alla som var i närheten ser att den inte är inne. Men han dömer mål. Men tyvärr får man inte döma bort ett mål när man väl har blåst i innebandy, konstigt nog, sa Gävles lagkapten Oskar Strand Söderholm till GD efter matchen.

Tidningen skriver att Strand Söderholm och Degeryd (som är kapten i Karlstad) kallades till ett möte i spelargången i den andra periodpausen ihop med domarna.

– Men han stod på sig, han kommer ju se efter matchen att det inte är mål. Men tydligen ska det granskas i efterhand och ser de att det inte är mål skickas gör de en skrivelse, säger Strand Söderholm till tidningen.

Domarens bedömning i matchen kommer däremot vara slutgiltig oavsett vad man kommer fram till efteråt. 

 

Den här artikeln handlar om: