Guest Room

3 saker som bara inbitna innebandyfans gör

ANNONS

Det faktum att du kikat in här bevisar redan tesen att du troligen är intresserad av innebandy i en eller annan form. 

För den som mot förmodan inte kan sin innebandyhistoria kommer dock här lite kuriosa och viktig info. Innebandy började spelas i Sverige någon gång i slutet av 60-talet. Ett decennium senare bildades Sala IBK som blev den första innebandyklubben i Sverige

Det första mästerskapet gick sedermera av stapeln i Västerås 1980 där omkring 20 lag deltog. Eftersom evenemanget sändes i TV fick innebandyn välbehövlig exponering vilket gjorde att fler fattade intresse för sporten. Idag sägs det att svensk innebandy involverar 854 föreningar och över 100 000 spelare, varav ca 33 000 är kvinnor och ungefär 73 000 män. Denna korta men naggande goda introduktion leder oss till dagens ämne - 3 saker som bara inbitna innebandyfans ägnar sig åt. 

Häng med!

Betting inom innebandy

En sak som de flesta hardcore innebandyfans har gemensamt är att intresset för sporten går utanför livematcher och sportevenemang på TV eller streamingsajter. Han eller hon maximerar möjligheterna och forumen som finns tillgängliga för att dyka ner i sporten genom att exempelvis engagera sig i betting. 

I stället för att hålla stenkoll på de mest värdefulla spelarna och de viktigaste matcherna för intressets och skrytfaktorns skull tar han eller hon det hela ett steg längre genom att ägna sig åt betting. 

Detta genom att utforma strategier och analysera och klura kring den möjliga utgången av olika internationella matcher såväl som inhemska, exempelvis Innebandy Allsvenskan hos Unibet. Bettingen blir ett sätt att hålla sig ajour med favoritsporten utanför innebandyarenan. 

Sociala umgänget har innebandy som ledord

Den inbitna innebandyfantasten kan av vissa utanför innebandykretsar uppfattas som lite väl tokig och excentrisk ibland eftersom hans eller hennes sociala umgänge gärna får ha just innebandy som ledord. Detta kan yttra sig i att de närmaste vännerna delar samma passion och intresse samt också gärna tillbringar helgerna med att sitta fastklistrade framför teven för att inte missa viktiga matcher. 

Det kan också yttra sig i att sociala evenemang, såsom middagar eller temakvällar, gärna får ha innebandy som röd tråd. När ett innebandyfan anordnar quiz-afton i goda vänners lag är det ofta innebandy som de flesta frågorna kretsar kring. När han eller hon bjuder in till nyårssupé andas såväl dekorationer som inbjudningskort och partylekar innebandytema. 

Slutligen väljer han eller hon i 9 fall av 10 innebandy som huvudaktivitet - istället för kubb i en grön park som många andra när det vankas picknick eller parkhäng vår- och sommartid.

Klubbsporter har alltid prioritet

Även den mest engagerade innebandyanhängaren är medveten om sina begränsningar och är införstådd med att innebandy inte alltid kan vara ett alternativ - oavsett om det gäller att spela själv eller vara åskådare. I perioder då innebandyn dessvärre lyser med sin frånvaro och innebandykalendern ekar tom håller sig han eller hon - sin vana trogen - under alla förhållanden till klubbsporter. 

Andra klubbsporter är givetvis aldrig lika intressanta eller spännande som favoritsporten men aktiviteter som golf eller hockey får stundtals duga för att inte känna sig alltför frånkopplad ifrån innebandyn. Som ett sätt att förbereda sig inför nästkommande innebandysäsong ägnar sig superfansen själva åt att utöva klubbsporter eller åt att frenetiskt observera dessa i egenskap av åskådare. 

I samband med golfturneringar eller ishockeymatcher sitter innebandyfantasten gärna med anteckningsblocket i högsta hugg och noterar tips och tricks som andra “klubbidrottare” på elitnivå uppvisar. Dessa kan i bästa fall komma väl till pass i framtida innebandymatcher. Han eller hon lägger olika manövrar och strategier på minnet och drömmer sig bort till när säsongen drar igång igen och innebandy återigen får vara första prioritet.

 

Den här artikeln handlar om: