#ibsilly
Juni Söderqvist och Cajsa Alm.
Foto: Tomas Brandt Wangel/RIG Umeå
Superligan

Två talanger klara för storklubben

ANNONS

Thorengruppen värvar två spelare från RIG Umeå.

Cajsa Alm röstades nyligen fram till den näst bästa centern i Allsvenskan Norra, och på tre säsonger i RIG Umeå har det blivit 42 poäng på 41 matcher. Hon fanns också med i den senaste U19-landslagstruppen och nu kommer nästa kvitto på hennes fina spel: Alm värvas av Thorengruppen.

– Cajsa är en modern hybridspelare som kan användas på alla positioner. Hon har en kaptensaura i allt hon gör och hon är extremt seriös och målmedveten. Hon gör sin omgivning bättre men vi ska jobba med att få henna att vilja skina mer själv, säger sportchefen Jocke Sjöström till klubbens hemsida

Det blir ingen större flytt rent logistiskt för Elm då hon kommer från området, och hon representerade IKSU innan tiden på RIG. Thorengruppen skriver också på sin hemsida att Västerås Rönnby fanns med i bilden för Alm.

– Först och främst vill jag komma in i allt. Hitta lägenhet, jobb och allt sånt men sen känns det jättekul med ThorenGruppen, det är alltid så roligt när jag är där och tränar. Det är ett högre tempo, man behöver tänka mer och det är en lyx att möta världens bästa spelare på träning. Jag är också taggad att få möta lite andra lag och få lite tuffare matcher, säger hon.

Juni Söderqvist, som är lagkamrat med Alm i RIG Umeå, väljer att göra samma steg och skriva på för Thorengruppen. Den Uppsala-bördige backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med storklubben. Likt Alm har även Söderqvist fått debutera i U19-landslaget samt prisats för sina insatser i Allsvenskan, då hon röstades fram till seriens (Norra) tredje bästa back

– Juni är en snabb och aggressiv back som vill spela bollen framåt och vara kreativ. I vårt offensiva och fartfyllda spel har hon alla möjligheter att utvecklas till stjärnback i framtiden, säger Sjöström.

Söderqvist, som stod för fina 19 poäng på 17 matcher i årets grundserie, väljer nu alltså att stanna kvar i Umeå i minst två år till. 

– Jag flyttade ju hemifrån när jag var 16 och har lärt mig kombinera mitt eget liv och innebandyn och mognat som person och i mitt beslutsfattande under de här åren. Som spelare har jag utvecklat fysik, teknik, spelförståelse, ja, allt. Sen har det varit lite tråkigt att vi missade viktiga matcher med coronan. Det här är första säsongen under mina år på RIG som vi spelar en hel säsong, säger hon.


Highlights: Thorengruppen-Sirius 10-5

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: