#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan västra

Återvänder till sin tidigare klubb efter två säsonger i SSL

ANNONS

Ellen Nymans tid i Täby är över – klar för Lockerud Mariestad.

Efter sex säsonger I Allsvenskan valde Lockerud Mariestads forward Ellen Nyman att pröva vingarna i SSL. Hon skrev som 20-åring på för Täby, och det blev totalt 44 SSL-matcher för stockholmarna med 23 poäng som facit.

- Täby är en stor förening som visar tydliga och bra mål. Att ha en vardag med bland annat landslagsspelare tror jag kommer gynna mig gott eftersom målet för mig är att en dag spela i A-landslaget. Jag är en person som älskar att tävla och det just det Täby vill, sa Nyman till Innebandymagazinet då.

Några A-landskamper har det inte blivit för Nyman och nu står det klart att hon återvänder till sin tidigare klubb Lockerud, som slutade femma i Allsvenskan Västra 2021/22.

– Ellen är en spelare på SSL-nivå. Helt klart att vi är riktigt nöjda med vårt första nyförvärv. Ellen är en riktig powerforward och har teknik och skott som få besitter. Jättekul att vårt arbete ger resultat i att Ellen vill fortsätta sin karriär och utveckling hos oss. Kvaliteterna denna tjejen har när läget väl ges, vi ser fram emot nästa säsong, skriver Lockeruds sportgrupp på klubbens Instagram-kanal. 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: