Pixbo Wallenstam vann mot Kais Mora

Klart nu: Kais Mora åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Kais Mora. På lördagen blev det klart att laget åker ur Superligan SSL dam efter ännu en förlust, 1-9 (0-3, 1-4, 0-2) borta mot Pixbo Wallenstam.

– Ett möte mot ligans bästa lag blev en övermäktig uppgift att försöka bärga poäng i, kommenterade Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson.

Pixbo Wallenstam spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Ida Sundberg, Emma Stenberg och Rikke Ingebrigtsli Hansen. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 7-1.

Pixbo Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Eliska Krupnová och Klara Loneberg.

Noterbart är att Pixbo Wallenstams Cajsa Elm hade tre assists.

Pixbo Wallenstam är klara seriesegrare.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger