Sirius vann mot Västerås Rönnby

Formstarka Sirius tog ännu en seger

Sirius är nu inne i en stark period i Superligan SSL dam. När laget mötte Västerås Rönnby hemma i IFU Arena på lördagen kom tredje raka segern. Laget vann med 4-3 (0-1, 3-1, 1-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– En stabil laginsats över 60 minuter. Tajt hela vägen men idag drog vi det längsta strået. Extra plus till tredje formationen som gör tre mål idag, kommenterade Sirius tränare Marko Paalosari.

Maja Sund stod för Sirius avgörande mål 8.15 in i tredje perioden.

Västerås Rönnby tog ledningen efter 4.33, genom Gry Norstedt framspelad av Elin Lindberg. Västerås Rönnby gjorde 0-2 genom Elin Björkman efter 13 sekunder i andra perioden.

Sirius vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-2 till 3-2. 52 sekunder in i tredje perioden slog Västerås Rönnbys Kajsa Johansson till på pass av Mira Wickman och kvitterade för Västerås Rönnby.

8.15 in i perioden nätade Sirius Maja Sund på pass av Maja Brodin och avgjorde matchen. 4-3-målet blev matchens sista.

Maja Brodin gjorde ett mål för Sirius och totalt tre poäng.

Resultaten i sista omgången betyder att Sirius slutar på femte plats i tabellen, och Västerås Rönnby på tredje plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger