Kalmarsund vann mot Växjö IBK

Växjö IBK tvingas till kval efter förlust mot Kalmarsund

Växjö IBK måste kvala för att inte åka ur Allsvenskan södra dam. Det står klart efter förlust, 2-6 (0-1, 0-1, 2-4), på bortaplan mot Kalmarsund.

– Ingen idé att älta om och men. Gäller att ladda och att göra ett bra kval, vilket jag är övertygad om att vi kommer göra, kommenterade Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten.

Kalmarsund tog ledningen efter 14.42, genom Josefin Nyberg på pass av Karen Farnes. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 11.18 i andra perioden nätade Ida Samuelsson, på pass av Moa Tschöp och ökade ledningen för Kalmarsund. Kalmarsund vann också tredje perioden 4-2 och ställningen efter tre perioder var 6-2.

Noterbart är att Josefin Nyberg gjorde två mål för Kalmarsund och totalt tre poäng.

Serien är nu färdigspelad. Kalmarsund slutar på första plats, och Växjö IBK på sjunde plats.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund