Västerås Rönnby vann mot Lund Elit

Västerås Rönnby svårslaget på hemmaplan – nu sju raka segrar hemma

Västerås Rönnby har en riktigt fin segerrad på hemmaplan. Vinsten mot Lund Elit på söndagen med 6-4 (2-0, 2-3, 2-1) innebär att laget har sju matcher i rad med seger hemma i Superligan SSL dam.

– Vi gillar att spela i Västerås. Vår hemmaarena är härlig och golvet tillåter en snabb innebandy. Det är kul att spela framför vår hemmapublik. Tjejerna och ledarna jobbar hårt varje vecka. Det gör att vi blir starka, tyckte Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk, efter matchen.

Segern var Västerås Rönnbys sjunde på de senaste nio matcherna.

I början av matchen var Västerås Rönnby starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Jonna Sjöberg och Emelie Larsson. Lund Elit förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Västerås Rönnby gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 4-3 till 6-3 genom mål av Joanna Hjelm och Jonna Sjöberg. Målen punkterade matchen.

Emelie Rosenqvist reducerade dock för Lund Elit som med 6-4 gav matchen liv igen med bara två minuter kvar att spela.

Lund Elits Emma Heander stod för tre poäng, varav ett mål. Västerås Rönnbys Joanna Hjelm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med en omgång kvar är Västerås Rönnby på tredje plats i tabellen, medan Lund Elit är på 13:e plats.

På lördag 19 mars 15.00 spelar Västerås Rönnby borta mot Sirius, och Lund Elit hemma mot Täby.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund