Nykvarn Ungdom vann mot Salem

Salem klart för kval trots förlust mot Nykvarn Ungdom

Trots förlust, 6-7 (2-1, 3-3, 1-3), på bortaplan mot Nykvarn Ungdom står det klart att Salem efter en bra säsong i Allsvenskan norra herr är klart för kval till Superligan.

Jonas Wiberg stod för Nykvarn Ungdoms avgörande mål 16.05 in i tredje perioden.

Salem startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Ludvig Johansson och Ahmad Dakhallah innan Nykvarn Ungdom svarade och gjorde 2-1 genom Jonas Wiberg. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Nykvarn Ungdom hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och matchen med 7-6.

Noterbart är att Nykvarn Ungdoms Lucas Rigogiannis stod för tre poäng, varav två mål och Jonas Wiberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultaten i sista omgången innebär att Nykvarn Ungdom slutar på första plats och Salem på fjärde plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF