Karlstad IBF förlorade mot Nacka Wallenstam

Nacka Wallenstam klart för slutspel efter seger mot Karlstad IBF

Tack vare segern på bortaplan mot Karlstad IBF, 5-3 (1-2, 1-0, 3-1), säkrade Nacka Wallenstam slutspelsplatsen i Superligan SSL dam i dag. Laget har därmed tillräckligt med poäng för att ha en ointaglig marginal ner till strecket.

I och med detta har Nacka Wallenstam fyra raka segrar.

Första perioden var jämn. Nacka Wallenstam inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Malin Blohm efter bara 31 sekunder, men Karlstad IBF kvitterade genom Linnéa Wallgren. Och Karlstad IBF hann också ta ledningen, genom Nathalia Vikström. Det dröjde innan nästa mål kom. Efter 14.12 i andra perioden nätade Madeleine Sehlin, på pass av Saga Emtell och kvitterade för Nacka Wallenstam. Nacka Wallenstam stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-2 till 2-5.

Karlstad IBF reducerade dock till 3-5 genom Linnéa Wallgren när bara två minuter återstod att spela, och skapade åter spänning matchen.

Med en omgång kvar är Karlstad IBF på åttonde plats i tabellen, och Nacka Wallenstam är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Karlstad IBF är Malmö FBC. Nacka Wallenstam tar sig an IBF Falun hemma. Båda matcherna spelas lördag 19 mars 15.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam