Örebro Innebandy vann mot Åby

Tungt besked för Örebro Innebandy – åker ur serien

Det blev 12-10 (1-3, 6-5, 5-2) när Örebro Innebandy tog emot Åby i Idrottshuset Örebro. Efter att omgången spelats klart på lördagen är det nu ett faktum att Örebro Innebandy åker ur Allsvenskan södra herr efter en tung säsong.

Åby hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.27 genom Eddie Holgersson innan Örebro Innebandy kvitterade.

Innan perioden var över hade Åby tagit ledningen med 1-3. Örebro Innebandy förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 6-5 och ställningen efter två perioder var 7-8.

Örebro Innebandy hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 12-10.

Marcus Hjelm gjorde fyra mål för Örebro Innebandy och totalt fem poäng, Hampus Ardland-Looström hade tre assists och Tim Norstedt gjorde tre mål. Åbys Mathias Pettersson gjorde tre mål för och Jesper Eriksson stod för tre poäng, varav två mål.

Resultaten i sista omgången innebär att Örebro Innebandy slutar på tionde plats och Åby på elfte plats. Båda lagen åker därmed ur Allsvenskan södra herr.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Åby vann hemma mot Finspång Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping