Warberg vann mot Malmö FBC

Målfest när Warberg krossade Malmö FBC i Sparbanken Wictory Center

Warberg hade inga problem med Malmö FBC i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-5 (3-2, 5-2, 4-1).

– Egentligen inget snack. Vi städar av matchen på ett bra sätt, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant.

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson tyckte till om matchen:

– Tycker ändå vi gör en okej bortamatch mot ett bra Varberg. Lite synd att det rinner iväg på slutet men jag tycker vi kämpar genom hela matchen mot en motståndare som för dagen är bättre.

Warberg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Warberg hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.33 genom Max Källerteg, och gick upp till 5-2 innan Malmö FBC kom tillbaka och reducerade till 5-4.

Innan perioden var över hade Warberg ryckt åt sig ledningen med 8-4. Warberg tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 9-4 innan Malmö FBC reducerade.

Därefter handlade dock allt om Warberg och matchen slutade hela 12-5.

Noterbart är att Warbergs Jesper Larsson stod för fem poäng, varav fyra mål och Mattias Kongstad gjorde ett mål och totalt fyra poäng. Dessutom att Malmö FBC:s Tobias Andersson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Warberg slutar på första plats, och Malmö FBC på åttonde plats. Warberg är därmed klart för Superligan.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona