Kalmarsund vann mot Falun

Kevin Haglund tvåmålsskytt för Kalmarsund i segern mot Falun

Kalmarsund vann mötet med Falun hemma med 7-4 (2-2, 2-0, 3-2) på lördagen i Superligan SSL herr.

Faluns tränare Christian Wagneryd:

– En okej insats även om jag tycker vi saknade den sista procenten. Vi fick chansen i slutet i 6 mot 5 men det ville sig inte idag. Vi ser fram emot att slutspelet drar igång till veckan. Så nu har vi full fokus på det.

Segern var Kalmarsunds fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Kalmarsund startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Filip Stjernberg och Kim Nilsson. Kalmarsund var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 7-4.

Kalmarsunds Filip Langer stod för tre poäng, varav ett mål.

Serien är nu färdigspelad. Kalmarsund slutar på tredje plats, och Falun på första plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama