Kais Mora vann mot Jönköping

Ryck i sista perioden avgjorde för Kais Mora hemma mot Jönköping

En jämn match mellan hemmalaget Kais Mora och gästande Jönköping avgjordes först i tredje perioden. Där var Kais Mora starkare och vann matchen i Superligan SSL dam med 3-2 (0-1, 2-1, 1-0).

– En match vi borde ha avgjort tidigare med tanke på målchanserna vi skapade, istället blir det ett tillfällighetsmål som avgör tillslut, tre viktiga poäng, tyckte Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson, efter matchen.

Segermålet för Kais Mora stod Malin Andréason för 11.tolv in i tredje perioden.

Jönköping tog ledningen efter 5.57, genom Julia Adolfsson på pass av Alma Karlsson. Efter 3.16 i andra perioden nätade Ulla Valtola, på pass av Malin Andréason och kvitterade för Kais Mora.

Tess Nilsson gjorde dessutom 2-1 efter 8.46 framspelad av Felicia Karls Knutsson.

Efter 12.07 slog Elin Rejgård till, på pass av Clara Olofsson och kvitterade för Jönköping.

11.12 in i tredje perioden slog Kais Moras Malin Andréason till framspelad av Therése Karlsson och avgjorde matchen. 3-2-målet blev matchens sista.

Med två omgångar kvar är Kais Mora på 13:e plats i tabellen, och Jönköping är på 14:e plats.

Kais Mora tar sig an Malmö FBC i nästa match hemma lördag 12 mars 13.00. Jönköping möter samma dag 18.00 Sirius hemma.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK