Växjö vann mot Jönköping

Målfest när Växjö krossade Jönköping i Fortnox Arena

Växjö hade inga problem med Jönköping i Superligan SSL herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10-3 (2-0, 4-1, 4-2).

– En väl genomförd match mot JIK. Det gäller att ha tålamod när de inte vill ta bollen framåt och vara noggranna när man har bollen. Tycker vi klarar det bra idag, sedan har vi ju en femma som spelar 9-0 och det underlättar ju, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Linus Pettersson och Marcus Ekengren. Och det var bara början. Växjö var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-1.

Växjö vann också tredje perioden 4-2 och matchen med hela 10-3.

Manuel Maurer gjorde ett mål för Växjö och spelade dessutom fram till fem mål, Jesper Sankell stod för fem poäng, varav tre mål och Marcus Ekengren gjorde tre mål.

Med en omgång kvar är Växjö på tredje plats i tabellen, medan Jönköping är på elfte plats.

På lördag 12 mars 15.00 spelar Växjö borta mot Sirius, och Jönköping hemma mot Dalen.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö