Helsingborg vann mot Thorengruppen

Helsingborg klart för slutspel efter seger mot Thorengruppen

Tack vare segern på hemmaplan mot Thorengruppen, 7-4 (0-2, 4-2, 3-0), säkrade Helsingborg slutspelsplatsen i Superligan SSL herr i kväll. Laget har därmed tillräckligt med poäng för att ha en ointaglig marginal ner till strecket.

Segern var Helsingborgs sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Thorengruppen startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tobias Bergfors och Axel Hjälm. I andra perioden var det i stället Helsingborg som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden var det i stället Helsingborg som hade greppet. Laget vann perioden med 3-0 och matchen med 7-4.

Noterbart är att Thorengruppens Hugo Bertilsson hade tre assists. Dessutom att Helsingborgs Jonathan Nilsson gjorde tre mål.

Med en omgång kvar är Helsingborg på sjätte plats i tabellen, medan Thorengruppen är på tionde plats.

I nästa match, lördag 12 mars 15.00, har Helsingborg Mullsjö borta i Nyhemshallen, medan Thorengruppen spelar hemma mot Djurgården.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Växjö vann klart borta mot Thorengruppen