Foto: RG Foto-Media
Allsvenskan västra

Så slutar lördagens matcher i Allsvenskan Västra

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert ger er förutsättningarna inför näst sista omgången och tippar hur matcherna kommer att sluta.

Nästa sista omgången i Damallsvenskan spelas i helgen och vi  tar en titt på lördagens matcher för att se vad dem gäller samt att Innebandymagazinets damexpert, Christian Svensson tippar utgången i matcherna. 

FBC Katrineholm-IBK Lockerud Mariestad

För Katrineholm räcker det med att ta en poäng för att säkra föreningens första SSL-kval genom tiderna. Lockerud har inget kvar att spela för då de varken kan hamna i kval uppåt eller i kval för att stanna kvar. Oavsett hur det går för mariestadslaget så kommer de spela i Allsvenskan även nästa säsong. Här tror jag faktiskt att Katrineholm börjar darra lite på manschetten och förlorar matchen men man kommer ta en kvalplats ändå. Båda lagen har en bra formkurva och Katrineholm har bara förlorat en av åtta matcher sedan superstjärnan Sara Anteryd kom in i laget. Men som sagt så tror jag det låser sig lite för hemmalaget samtidigt som Lockerud bara trummar på. 

Resultat: 4-6

Västerås IBS-Skoghalls IBK

Omgångens häftigaste match där Västerås kan säkra en kvalplats vid två poäng, Skoghall i sin tur kan se till så att hoppet om en kvalplats lever till sista omgången om de tar minst två poäng. För med två omgångar kvar så skiljer det bara fyra poäng mellan de båda. Skulle Västerås ta de två poängen de behöver så innebär det också att Katrineholm säkrar sin kvalplats. Så för den som gillar spänning ska heja på att Katrineholm förlorar och att Skoghalls vinner, för då kommer alla tre lagen få spela om kvalplatsen i sista omgången. Västerås och Skoghall har mötts två gånger denna säsong, en gång i Svenska Cupen och en gång i serien och båda gångerna slutade matcherna 2-2. Tyvärr tror jag nog att det kommer bli tredje gången gillt och den här matchen också slutar oavgjort efter full tid. Oavgjort betyder i så fall att både Katrineholm och Västerås går till SSL-kval medan Skoghall får göra ett nytt försök nästa år. Vem tror på att Västerås kommer anfalla i sudden om matchen går dit? Precis det finns ingen anledning för dem att anfalla i så fall eftersom oavgjort räcker däremot tror jag att Skoghall kommer chansa på att ta ut målvakten och därför förlorar i sudden.  

Resultat: 4-3 sd

Kumla IBK-Hagfors IF Uddeholm

Två lag som inte har något som helst att spela för förutom äran. Kumlas degradering är klar och Hagfors nya kontrakt är också klart. Även att Hagfors vann det första mötet i sudden så tror jag att denna match kommer bli lite av en katt- och råttalek där Hagfors är kissen. Värmlänningarna är inne i en ruskig formtopp med 8 raka matcher utan förlust så ett avtaggat Kumla bör köras över lätt. 

Resultat: 2-9 

Västra Mälardalen IB-Rönnby Västerås Ungdom

Hujedamig vilken holmgång det här kommer bli. Mälardalen bildades 2016 för att få upp ett lag från regionen till SSL genom att slå ihop två lag från nästhögsta serien. Men Mälardalen har aldrig fått det att lyfta och efter två SSL-kval och tre tredjeplatser är detta föreningens sämsta Allsvenska säsong någonsin. Just nu ligger man på en kvalplats för att hålla sig kvar endast en poäng före Rönnby som just nu åker ur. Rönnby vill givetvis ha kvar sitt lag i Allsvenskan så att glappet till föreningens A-lag i SSL inte blir så stort och Mälardalen vill heller så klart inte åka ur när man har ambitionerna att spela i SSL. Så här kommer det verkligen vara nerverna utanpå tröjorna matchen igenom. Här tror jag att Mälardalen kommer att vinna just för att Rönnby är ett andralag och de inte längre kan få hjälp uppifrån. Något som synts på sista tiden då Rönnby förlorat tre raka. 

Resultat: 7-4

Annons

    

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: