ALLSVENSKAN DAM
Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan (Dam)

Så slutar lördagens matcher i Allsvenskan Norra/Östra

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert ger er förutsättningarna inför näst sista omgången och tippar hur matcherna kommer att sluta.

Nästa sista omgången i Damallsvenskan spelas i helgen och vi  tar en titt på lördagens matcher för att se vad dem gäller samt att Innebandymagazinets damexpert, Christian Svensson tippar utgången i matcherna. 

Umeå Västra-IBF Dalen

Dalens andralag har säkrat kontraktet men det har inte Umeå Västra. Faktum är att Umeå förlorade den senaste sexpoängsmatchen mot Luleå så inför de två sista matcherna leder Luleå med tre poäng över Västra. Luleå har 12 poäng, Västra har 9 och IBF Dalen har 16. Så att möta Dalen är den enklaste matchen som är kvar för Västra om man bara ser till tabellägen. Eftersom Luleå har cirka 40 bättre mål i målskillnad också så är Västra tvingade till att ta poäng här annars åker man ut. Faktum är att de båda redan har mötts tre gånger denna säsong, två i serien och en i DM. Dalen har vunnit en, Västra vann en i sudden och Västra vann även den tredje matchen. Med tanke på vad som står på spel här så tror jag även att det kommer bli en tredje vinst för säsongen för Umeå Västra. 

Resultat: 6-4 

IK Sirius IBK-Storvreta IBK

Sirius har inget att spela för då det blev klart tidigare i veckan att degraderingen är ett faktum. Storvreta ligger i ingenmansland där det inte händer så mycket varken man vinner eller förlorar. Deras SSL-satsning är förtillfället satt på paus till nästa säsong. Storvreta har chansen att klättra en placering i tabellen och Sirius har chansen att klättra tre placeringar men förutom det är det bara äran och en derbyvinst som står på spel här. Detta blir en hyfsad lätt viktoria för Storvreta som vill avsluta säsongens snyggt. 
 

Resultat: 3-8

KAIS Mora Ungdom-Åkersberga IBF

Precis som för Sirius tog Moras chanser att klara sig kvar slut när Bele vann tidigare i veckan. För Åkersberga är inte loppet helt kört eftersom Telge tappade två poäng mot Älvsjö i helgen. Oturligt nog för Mora betyder det att Åkersberga har vittring på seriesegern fortfarande då det bara skiljer två poäng mellan Telge och Åkersberga nu. Så Åkersberga kommer trumma på för fullt och då har inte Mora en chans att hänga med utan siffrorna kommer att rinna iväg. 

Resultat: 2-9 


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: