Fristad vann mot Floda

Missat kval för Floda efter förlust mot Fristad

Efter förlust, 6-10 (3-3, 1-4, 2-3), på bortaplan i division 1 västra herr mot Fristad står det klart att Floda missar Allsvenskan. Det blev klart på lördagen.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson tyckte så här om matchen:

– Vi är de bästa över 60 minuter och vinner välförtjänt idag.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Fristad tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 4-3 innan Floda kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Fristad och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 7-4. Även i tredje perioden var det Fristad som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 10-6.

Noterbart är att Victor Back gjorde två mål för Fristad och spelade dessutom fram till två mål och Alexander McVey gjorde tre mål. Dessutom att Flodas Isak Net hade tre assists.

Med en omgång kvar är Fristad på sjätte plats i tabellen, medan Floda är på sjunde plats.

Fristad möter Kungälv i nästa match borta söndag 13 mars 16.30. Floda möter samma dag Stenungsund hemma.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad