Täby vann mot Karlstad IBF

Täby avgjorde i förlängningen mot Karlstad IBF

Matchen mellan hemmalaget Täby och gästande Karlstad IBF i Superligan SSL dam var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Täby avgöra till 5-4 (1-2, 1-1, 2-1, 1-0). Matchhjälte blev Vilma De Gysser, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Under förlängning ville vi nog vinna mer än Karlstad idag men i övrigt tycker jag matchen bara speglar en stor kamp och fysiskt spel. Två missnöjda lag kliver av banan idag tyvärr, kommenterade Täbys tränare Maimon Abdallah.

Karlstad IBF tog ledningen efter 5.08, genom Nathalia Vikström på pass av Maja Hane.

Täby kvitterade till 1-1 efter 11.35, genom Vilma De Gysser framspelad av Carolina Myrvoll.

Karlstad IBF tog ledningen på nytt efter 19.25, genom Linnéa Wallgren framspelad av Rebecca Heed Arvidsson.

Efter 5.25 i andra perioden nätade Vilma De Gysser åter igen, på pass av Michaela Sponiarova och kvitterade för Täby.

Karlstad IBF:s Linnéa Wallgren gjorde ännu en gång mål, 2-3 efter 16.42 framspelad av Adina Augustsson.

11.48 in i tredje perioden slog Täbys Vilma De Gysser till på nytt framspelad av Ranja Varli och kvitterade för Täby.

15.14 in i perioden nätade Karlstad IBF:s Adina Augustsson på pass av Sara Dahlström och gav Karlstad IBF ledningen.

Täby kvitterade till 4-4 med 01.19 kvar att spela genom Kajsa Garpenbeck på pass av Lisa Carlsson.

I förlängningen tog det 3.04 innan Täby också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Vilma De Gysser, framspelad av Ranja Varli.

Täbys Vilma De Gysser gjorde fyra mål.

Med fyra omgångar kvar är Täby på tionde plats i tabellen, och Karlstad IBF är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 6 mars, har Täby Malmö FBC borta i Baltiska Hallen 13.00, medan Karlstad IBF spelar hemma mot IBF Falun 14.30.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom