Thorengruppen vann mot Dalen

Tre poäng till Thorengruppen efter avgörande i slutperioden mot Dalen

Thorengruppen vann hemma mot Dalen i Superligan SSL herr med 5-4 (0-1, 3-2, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Thorengruppen avgjorde.

Dalens tränare Jonathan Brolin tyckte så här om matchen:

– Tycker det är en bra innebandymatch idag och två lag som verkligen stred hela vägen om segern. I slutändan är det små marginaler till avgörandet och vi har en boll i stolpen strax innan de avgör. Extra beröm till Alexander Hedlund som gör en stark insats. Två duktiga målvakter i matchen. Vi laddar om för Linköping på lördag och gratulerar Thorén till segern idag.

Segermålet för Thorengruppen stod Axel Hjälm för 18.48 in i tredje perioden.

Dalen tog ledningen efter 4.53, genom Johan Larsson på pass av Daniel Sonidsson. I andra perioden var det i stället Thorengruppen som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

9.51 in i tredje perioden slog Dalens Michel Wöcke till och gav Dalen ledningen. Fler mål än så blev det inte för laget.

13.03 in i perioden nätade Thorengruppens Måns Höglin framspelad av Lukas Harnesk och kvitterade för Thorengruppen.

Thorengruppen tog ledningen med 01.12 kvar att spela ännu en gång genom Axel Hjälm framspelad av Hampus Öhgren. Hjälm fullbordade därmed Thorengruppens vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-4.

Med två omgångar kvar är Thorengruppen på nionde plats i tabellen, medan Dalen är på tionde plats.

Thorengruppen tar sig an Helsingborg i nästa match borta söndag 6 mars 17.00. Dalen möter Linköping hemma lördag 5 mars 16.00.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen