extra
Ryssland utesluts tills vidare.
Foto: Miroslav Hýlek, IFF
Internationellt

IFF utesluter Ryssland och Belarus

ANNONS

Internationella innebandyförbundets beslut: Både Ryssland och Belarus utesluts tills vidare.

IFF meddelar idag att det ryska och belarusiska innebandyförbundet utesluts omedelbart, detta på obestämd framtid. Inga innebandyaktiviteter kommer att genomföras i de båda länderna tills vidare. Representanter från ländernas förbund kommer inte kunna delta i tävlingar, aktiviteter och möten som arrangeras av IFF. Det inkluderar även spelare i det kommande VM-kvalet för herrar i slutet av maj, där kommer Ryssland alltså inte få delta.

IFF och dess styrelse skriver att man gör det för att visa solidaritet med Ukraina och samtidigt fördöma den ryska attacken. Man är i direkt kontakt med det ukrainska förbundet för att hjälpa till med nödvändiga åtgärder för att Ukraina ska kunna delta i det stundande VM-kvalet.

– IFF står i solidaritet med Ukraina och det ukrainska innebandyförbundet och hoppas på en fredlig lösning på denna konflikt, skriver man på sin hemsida.

Även det Svenska Innebandyförbundet uttalar sig i ett pressmeddelande: 

”Det är med djup sorg Svensk Innebandy ser och följer den ryska invasionen av Ukraina. I den här stora stunden av allvar hoppas vi att så få människor som möjligt drabbas och våra tankar går till det ukrainska folket. 
 
Idag beslutade Internationella Innebandyförbundet att Ryssland samt Belarus per omgående och tills vidare utesluts från internationella tävlingar. Avstängningen innebär också att det inte kommer anordnas några evenemang i dessa länder och inga ryska eller belarusiska representanter får delta i några IFF-tävlingar, evenemang eller möten. 

– Svensk Innebandy välkomnar och står bakom IFFs beslut. Varje markering hoppas vi kan leda till något positivt i denna djupt beklagliga situation, säger Märit Bergendahl.
 
VM-kvalet för Sveriges herrlandslag är i nuläget planerat att genomföras den 25-28 maj i Koceni, Lettland, där en av gruppmotståndarna skulle ha innefattat Ryssland. 
 
– IFF:s beslut att utesluta Ryssland är helt rätt. Invasionen är ett brott mot folkrätten och mänskliga rättigheter och att mötas i ett VM-kval hade varit helt otänkbart för Sverige. Vi fördömer Rysslands handlingar och våra tankar går till alla drabbade i Ukraina, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy. 


TV: Målvakten sätter stopp för zorrostraff-specialisten

19-årige målvakten Alvin Lindhagen räddade Patrik Nordgrens zorrostraff.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Du kanske även vill läsa:
IFF fördömer starkt Ryssland krigshandling mot Ukraina
IFF fördömer starkt Ryssland krigshandling mot Ukraina
Den här artikeln handlar om: