Fristad förlorade mot Skoghall

Missat kval för Fristad efter förlust mot Skoghall

Efter förlust, 6-10 (4-4, 1-1, 1-5), på hemmaplan i division 1 västra herr mot Skoghall står det klart att Fristad missar Allsvenskan. Det blev klart på söndagen.

Segern var Skoghalls sjunde på de senaste åtta matcherna, och åttonde raka segern på bortaplan.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 4-4 och resultatet var 4-4 efter en perioders spel.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter två perioders spel.

I tredje perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 10-6.

Villiam Ronnergård gjorde fyra mål för Skoghall och totalt fem poäng, Andreas Jansson stod för tre poäng, varav två mål och Albin Englöw gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Fristads Axel Malmgren gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Fristad på åttonde plats i tabellen, medan Skoghall är på andra plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 5 mars. Då möter Fristad Floda i Fristadhallen 14.00. Skoghall tar sig an Lidköping hemma 16.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad