Fristad vann mot Alingsås

Missat kval för Alingsås efter förlust mot Fristad

Efter förlust, 6-7 (1-2, 2-2, 3-3), på bortaplan i division 1 västra herr mot Fristad står det klart att Alingsås missar Allsvenskan. Det blev klart på lördagen.

– En tajt match hela vägen som väntat. Matchen vänder lite fram och tillbaka men Fristad känns starkare i slutet och vinner ganska rättvist tycker jag. Vi hade behövt vara ett snäpp bättre idag för att knipa tre poäng. Men det är nya tag imorgon direkt mot Nilsby, kommenterade Alingsås tränare Linus Sagre.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson tyckte så här om matchen:

– Våran hunger till tre poäng var större än motståndarna idag.

Fristad startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Anton Andersson och Victor Back innan Alingsås svarade och gjorde 2-1 genom Simon Johansson. Fristad inledde andra perioden med att göra 3-1 genom Anton Andersson, innan Alingsås svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Hugo Jensen för framspelad av Erik Pajnert efter 18.19.

I slutminuterna var det dock Fristad som tog greppet. Adam Sjölander gjorde 4-3 efter 18.46, på pass av Jonas Similä. Tredje perioden slutade 3-3 och Fristad vann matchen med 7-6.

Alingsås Erik Pajnert hade tre assists och Hugo Jensen gjorde tre mål. Fristads Anton Andersson gjorde tre mål och Victor Back stod för tre poäng, varav ett mål.

För tabellens utseende betyder det här att Fristad ligger på sjunde plats medan Alingsås har åttondeplatsen.

Söndag 27 februari spelar Fristad hemma mot Skoghall 14.40 och Alingsås mot Nilsby borta 17.00 i ECG Arena.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad