IBF Dalen förlorade mot Wibax

Formstarka Wibax tog ännu en seger

Wibax är nu inne i en stark period i division 1 Norrland herr. När laget mötte IBF Dalen borta i Umeå Energi Arena på lördagen kom tredje raka segern. Laget vann med 9-3 (3-0, 4-0, 2-3), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Ikväll var vi varken tillräckligt påkopplade eller tillräckligt giriga. Vi var givmilda i egen zon och timida i anfallszon. Helt tvärtom det vi vill stå för med vår innebandy, kommenterade IBF Dalens tränare Mattias Hall.

Wibax tränare Fredrik Wiklund om matchen:

– Vi känns riktigt bra för tillfället, segersviten ska vi förlänga och se hur långt det räcker.

Wibax spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Tom Eklund, Alvin Ahlqvist och Tobias Wiklund. Wibax var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-7.

I tredje perioden var det i stället IBF Dalen som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 men Wibax kunde hålla undan och vinna matchen med 9-3.

Oskar Forsgren gjorde två mål för Wibax och totalt fem poäng, Marcus Renberg stod för tre poäng, varav ett mål, Philip Ohlin hade tre assists och Tobias Wiklund gjorde tre mål.

Med två omgångar kvar är IBF Dalen på åttonde plats i tabellen, och Wibax är på sjunde plats.

I nästa omgång har IBF Dalen IBK Luleå borta i Kronanhallen, lördag 5 mars 13.00. Wibax spelar borta mot Gamla Stan söndag 6 mars 13.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland