FBC Lerum vann mot Warberg

Efter sju raka segrar i Allsvenskan södra herr tog vinstsviten slut för Warberg

Matchen mellan hemmalaget FBC Lerum och gästande Warberg slutade 5-4 (1-2, 1-1, 3-1). Därmed tog Warbergs svit med sju raka segrar i Allsvenskan södra herr slut på lördagen.

– När vi har 3-1 så bör vi sätta några fler kassar sett till alla lägen vi skapar. Tyvärr så förlorar vi matchen på duellspelet och att vi fegar ur i spelet, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen.

Segermålet för FBC Lerum stod Fredrik Bäckman för 17.48 in i tredje perioden.

Warberg började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 02.07 slog Isak Stöckel till framspelad av Nico Mutter.

FBC Lerum kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.52 gjorde William Ljungqvist mål på pass av Jesper Hallqvist.

Warberg tog ledningen på nytt efter 9.24, genom Max Källerteg på pass av Simon Nilsson.

Efter 5.29 gjorde Warberg 1-3 genom Simon Svensson.

FBC Lerum reducerade dock till 2-3 genom Noah Johansson efter 13.36 i andra perioden. 2.01 in i tredje perioden slog FBC Lerums William Ljungqvist till ännu en gång på pass av Pontus Reinholdsson och kvitterade för FBC Lerum.

7.33 in i perioden nätade Warbergs Max Källerteg på nytt på pass av Simon Nilsson och gav Warberg ledningen. Fler mål än så blev det inte för Warberg.

Efter 7.52 nätade Adrian Söderberg framspelad av Joel Ekström och kvitterade för FBC Lerum.

Efter 17.48 gjorde FBC Lerums Fredrik Bäckman mål framspelad av Noah Johansson och avgjorde matchen. Bäckman fullbordade därmed lagets vändning. 5-4-målet blev matchens sista.

Med två omgångar kvar är FBC Lerum på sjunde plats i tabellen, medan Warberg fortfarande leder serien, fem poäng före Fagerhult Habo.

Söndag 6 mars 16.00 spelar FBC Lerum borta mot Malmö FBC. Warberg möter Höllviken borta i Halörhallen lördag 5 mars 15.15.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit