Allsvenskan västra

Highlights: Rönnby Västerås Ungdom-Västerås IBS 2-3

Se alla målen från Västeråsderbyt i Allsvenskan Västra där båda lagen är inblandade i en streckkamp.

Vilken fröjd att se en tabell som inte haltar för en gång skull. Alla lag har spelat 19 omgångar i Allsvenskan Västra och i och med Västerås IBS seger i derbyt har man nu kopplat ett grepp om en kvalplats upp till SSL. Med tre omgångar och nio poäng kvar att spela om har Västerås ett glapp på fyra poäng ner till Skoghall som ligger precis under kvalstrecket. I näst sista omgången möts de båda dessutom.

Rönnbys andralag är också inblandad i en streckstrid då laget just nu ligger sjua i tabellen, vilket innebär att de måsta kvala för att hålla sig kvar. Men det är bara en poäng upp till Västra Mälardalen och säker mark. Men det är också bara två poäng ner till Fröjered och degradering till Dam1an. Som extra krydda på moset så möts Rönnby och Mälardalen i näst sista omgången också.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman tyckte till om matchen:

– Idag var vi sett till hela matchen det bättre laget och jag tycker segern var välförtjänt för vår del. Det var en jämn första period som slutar 1-1. I andra perioden börja Rönnby bäst men jag tycker att vi växer in i den perioden och tar sedan över spelet och vinner den perioden rättvist med 2-1. Sista perioden slutar 0-0 men vi är de laget som för spelet i stora delar i den perioden och känner oss inte hotade utan går för 4-2.

Två mål är värt att lägga ett litet extra öga på i klippet ovan. Västerås ledningsmål kommer efter en dråplig situation där en Rönnbyspelare snubblar på bollen. Sedan är även Rönnbys ledningsmål fram till 2-1 ett snyggt nummer. Kolla in utkastet från Felicia Johansson…det märks att hon har spelat i SSL de åtta senaste säsongerna.

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)