slutspelsjakten
Jon Hedlund.
Foto: Svensk Innebandy
Superligan

Pixbos landslagsmålvakt: ”Stentufft, men vi trivs som underdogs”

ANNONS

Kampen om slutspelsplatserna i herrarnas SSL är stenhård. Pixbo ligger pyr till mot lag som Dalen, Mullsjö, Kalmarsund och Linköping.

Pixbos landslagsmålvakt Jon Hedlund levererar match efter match och dessutom återfinns Felix Lanver och Oskar Weissbach etta och tvåa i SSL:s totala poängliga. Trots detta håller Pixbo Wallenstam på att missa slutspel för andra säsongen i rad. Laget ligger på nionde plats i tabellen och bakom dem jagar Thorengruppen som i helgen slog Storvreta. Nu undrar innebandy-Sverige om Pixbo Wallenstam har det som krävs att ta sig till slutspel?

– Det blir stentufft såklart. Jag väljer att se positivt på de kommande veckorna. Lag som inte är inblandade i några streck som Sirius och Hagunda har börjat ta poäng, kanske kan de hjälpa oss och ta lite poäng av våra slutspelskonkurrenter, säger Jon Hedlund till Innebandymagazinet.

Spelprogrammet är inte till fördel för Mölnlyckelaget om man tittar på tabellen och vilka lag som väntar. Mullsjö, Falun och Storvreta står på menyn bland annat.

– Vi är inte favoriter mot topplagen men glöm inte att vi har slagit Storvreta och Mullsjö redan den här säsongen. Vi brukar trivas när vi är underdogs. Vi har tuffa matcher framöver men det är de matcherna som vi gillar att spela.

Seger mot Thorengruppen för några dagar sedan men förlust mot Helsingborg senast i helgen mot Linköping. Vad gick fel i dessa förluster?

– Vi har två tunga förluster den senaste tiden mot Helsingborg och Linköping. Jag tycker att vi var bättre i de två första perioderna i båda matcherna men lyckades inte knyta ihop säcken i tredje perioderna. Mot Thorengruppen startade vi svagt men avslutade starkt. 

Vilket Pixbo Wallenstam vill du se när SSL går in i sitt slutskede?

– Vi behöver höja oss som individer och lag. Vi behöver knyta ihop säcken i 60 minuter bättre. Mer noggranna både framåt och bakåt.  

Slutspelstriden just nu:

5. Linköping (21) 40p

6. Kalmarsund (22) 39p

7. Mullsjö (21) 37p

8. Dalen (21) 35p

9. Pixbo W (21) 34p

10. Thorengruppen (20) 32p

Annons

Highlights: Linköping-Pixbo Wallenstam 9-3

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: