Linköping IBK förlorade mot Katrineholm

Katrineholm ny serieledare efter seger mot Linköping IBK

Katrineholm slog Linköping IBK borta med 7-5 (4-1, 1-3, 2-1) och är ny serieledare i Allsvenskan västra dam efter 18 spelade matcher, två poäng före Västerås IBS. Linköping IBK ligger på tionde plats i tabellen.

Katrineholms tränare Kent Olsson tyckte så här om matchen:

– En bra seger mot ett desperat Linköping som slåss för sin existens. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match och blev så också. Linköping låg på hårt vilket också skapar möjligheter för oss i kontringsspelet, men där missar vi alldeles för mycket men det räckte ändå till seger. Jag tycker att Linköping är bättre än vad deras tabelläge visar.

Det här innebär att Katrineholm nu har fyra segrar i följd, och har fem raka segrar på bortaplan.

Katrineholm var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-4.

I andra perioden var det i stället Linköping IBK som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Katrineholm gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-5 till 4-7 genom mål av Angelica Högberg och Sofia Haglund. De tre minuterna blev direkt matchavgörande.

Linköping IBK reducerade dock till 5-7 genom Josefin Nelly när bara tre minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Katrineholms Angelica Högberg stod för tre poäng, varav ett mål. Linköping IBK:s Caroline Hansen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Linköping IBK möter IBF Linköping i nästa match borta onsdag 23 februari 19.30. Katrineholm möter samma dag Nykvarn borta.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS