Kumla IBK förlorade mot Lockerud/Mariestad

Fiaskosäsong för Kumla IBK – som åker ur serien

Kumla IBK har inte haft det lätt i Allsvenskan västra dam. Efter matchen mot Lockerud/Mariestad på hemmaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 2-6 (0-2, 1-2, 1-2). Laget har bara tagit tre segrar den här säsongen.

– Vi förlorade en viktig match, men mot ett väldigt bra lag kanske seriens mest välspelande. Vi har många bra chanser, på samma sätt som det sett ut hela säsongen, men lyckas inte få in bollen. Att vi åker ur känns surt, men när hela fem lag åker ut direkt så är det inte lätt. Nu får vi avsluta säsongen på ett bra sätt och visa att vi hör hemma i Allsvenskan, kommenterade Kumla IBK:s lagledare Niclas Noord.

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson tyckte så här om matchen:

– En stabil insats från vår sida. Kumla är ett bra lag och spelar en positiv innebandy, Vi lyckas utnyttja rätt lägen och i slutändan har vi en okej utdelning på de chanserna som vi skapar. En rättvis och stabil seger som var ruggigt skön efter förlusten mot Hagfors senast...

I början av matchen var Lockerud/Mariestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Wilma Lundin och Maja Pehrson. Kumla IBK reducerade dock till 1-2 genom Celine Liljequist tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Lockerud/Mariestad gjorde dock två snabba mål och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Ellen Lundin och Ester Nykvist. 1.55 in i tredje perioden slog Kumla IBK:s Frida Sund till på pass av Frida Nordh och reducerade åt Kumla IBK. Mer än så blev det dock inte för Kumla IBK.

4.25 in i perioden nätade Lockerud/Mariestads Ellen Lundin på nytt framspelad av Sara Stöckel och ökade ledningen för Lockerud/Mariestad.

Efter 7.32 slog Wilma Klingberg till framspelad av Ellen Lundin och ökade ledningen för Lockerud/Mariestad. Det fastställde slutresultatet till 2-6.

Noterbart är att Ellen Lundin gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och totalt tre poäng.

Det här betyder att Lockerud/Mariestad nu ligger på fjärde plats i tabellen.

På lördag 19 februari 13.00 spelar Kumla IBK borta mot Västerås IBS, och Lockerud/Mariestad hemma mot IBF Linköping.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger