IBK Luleå förlorade mot Wibax

Tuff match slutade med seger för Wibax mot IBK Luleå

Det svängde i matchen i division 1 Norrland herr mellan IBK Luleå och Wibax i Kronanhallen. Hemmalaget IBK Luleå hade ledningen i början av andra perioden, med 4-2, men Wibax vände matchen och vann till slut med 7-6 (2-4, 3-0, 2-2).

– Vi gör en bra match och skapade bra chanser som borde resulterat i mål. Ett kryss hade varit mest rättvist. Vi hinner vaska fram två bra chanser med i slutet då vi är i underläge 5 mot 3 och 5 mot 4, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson efter matchen.

Wibax tränare Fredrik Wiklund om matchen:

– Ja vi var bedrövliga i första perioden, spelade betydligt bättre i andra perioden, men gick ner oss i tredje igen. Men härliga tre poäng i derbyt.

I första perioden var det IBK Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

Wibax hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Wibax startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 4-6-ledning. Men IBK Luleå svarade och gjorde 5-6.

Därefter var det dock Wibax som avgjorde. Laget gjorde 5-7 med sju minuter kvar att spela genom Marcus Renberg på pass av Oskar Forsgren. IBK Luleå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-7.

Oskar Forsgren gjorde två mål för Wibax och spelade fram till två mål.

Med fyra omgångar kvar är IBK Luleå på tionde plats i tabellen, medan Wibax är på sjätte plats.

Söndag 20 februari 13.00 spelar IBK Luleå borta mot Gamla Stan. Wibax möter Gimonäs Umeå hemma i Norrmalmia Sporthall lördag 19 februari 14.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 IBK Luleå tog bortaseger mot Bergnäset